Mesajul zilei

10/12/2020 - URMAȚI CALEA CEA DREAPTĂ

Voi să mergeţi după Domnul, Dumnezeul vostru, şi de El să vă temeţi; poruncile Lui să le păziţi; de glasul Lui să ascultaţi; Lui să-I slujiţi şi de El să vă alipiţi.

Deuteronom 13.4

Porunca următoare este pentru oricine face parte din poporul lui Dumnezeu: să urmeze pe Domnul. Însă, dacă robul lui Dumnezeu hotărăște singur ce să facă, iar apoi, când apare vreo problemă și aleargă după ajutor, este posibil să nu primească niciun răspuns din Ceruri. Într-o bună zi, un bogat și fără minte a strigat la Isus să spună fratelui său să împartă moștenirea cu el, iar Isus l-a întrebat cine L-a pus împărțitor între ei (Luca 12.13,14).

Este bine să-ți amintești că Domnul nu-ți este coleg și nici angajat pentru ca să-L cauți numai când dorești sau vrei ca El să te ajute să-ți rezolvi vreo problemă. Cine nu respectă pe Cel Preaînalt ca Dumnezeu, este posibil ca niciuna dintre cererile sale să-i fie auzite. Este important să nu uiți că El este singurul și suveranul Dumnezeu, Stăpânul tuturor, ce nu îngăduie ca nimeni să-și bată joc de El, căci ceea ce omul va semăna, aceea va și secera (Galateni 6.7).

Poruncile sfinte trebuie păzite. Deși Isus este blând și bun, El este Sfânta Treime, ce susține toate lucrurile prin Cuvântul puterii Sale (Evrei 1.3). Așadar, Lui I se cuvine tot respectul și, când trebuie să iei vreo hotărâre, roagă-te ca să primești călăuzirea Mântuitorului. Dacă, la un moment dat, îți dai seama că nu trebuie să faci ceva, încetează acel lucru în clipa următoare și nu insista ca Tatăl să îngăduie să-l faci.

Ascultând de ceea ce Creatorul îți spune, duhul ți se întărește pentru a realiza lucrarea respectivă. A înceta de a îndeplini îndatorirea ce ți-a fost dată nu este o hotărâre bună. Când Dumnezeu îți revelează ceva, El a făcut deja partea Lui; așadar, de o facem și pe a noastră, lucrarea se va săvârși. Adevărul este că Dumnezeul nostru împlinește mereu ceea ce făgăduiește. De aceea, fii atent la ceea ce El te face să înțelegi prin Cuvântul Său, căci, astfel, vei avea reușită.

Slujește Domnului cel ce crede în ceea ce El spune. Cine știe că a fost vindecat și că, apoi, dacă va cere ca boala să-i iasă din trup și va rămâne de neclintit în ceea ce a auzit de la Dumnezeu, va primi vindecarea. Același lucru se poate spune despre belșug sau orice altă virtute. Cel Preaînalt nu ar spune niciodată ceva ce nu ar putea face sau care să nu-I fie voia. Trebuie să știi un lucru: Domnul este credincios să-Și împlinească făgăduințele (Psalmi 33.4,5).

Pe lângă faptul de a sluji lui Dumnezeu, primind binecuvântările făgăduite sau despre care vorbește în Cuvântul Lui, trebuie să te strădui să te alipești de El. Fără îndoială, Dumnezeul cel Atotputernic are mult mai multe de făcut pentru cel ce Îl caută din toată inima. Fiind aproape de El, nu-ți va lipsi revelația, orcrotirea sau ajutorul, căci Domnul sprijină pe cei ce Îi asigură condițiile de a face asta. Pe de altă parte, cei ce sunt neglijenți sau Îl ignoră, nu vor afla cât este El de bun.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!