Mesajul zilei

11/12/2020 - STRIGĂ DUPĂ AJUTOR

Oamenii lui Iuda au scos un strigăt de război şi, la strigătul de război al oamenilor lui Iuda, Domnul a lovit pe Ieroboam şi pe tot Israelul dinaintea lui Abia şi a lui Iuda.

2 Cronici 13.15

Când Ieroboam a luat în stăpânire zece triburi ale lui Roboam, fiul lui Solomon, și a ridicat cu ele împărăția Nordului, ce a primit numele de Israel, nădejdea era ca Ieroboam să se pună în slujba Domnului. Dar, pe măsură ce vremea trecea, s-a dovedit a fi închinător la idoli, rău la suflet și asupritor. Ridicându-se împotriva lui Abia, fiul lui Roboam, ce domnea în Iuda, Ieroboam nu s-a gândit că fiul poate fi asemănător tatălui, și războiul a izbucnit între ei.

Abia a ieșit înaintea lui cu o armată de 400 de mii de războinici viteji, dar împăratul lui Israel a venit cu 800 de mii de bărbați aleși. Situația era grea și disperată, căci, fiecărui soldat din Iuda îi revenea doi din Israel. Abia a urmat sfatul sfânt și a ținut o vorbă de împăcare răzvrătiților din Nord, dar a fost în zadar, căci a văzut imediat cum Ieroboam făcuse un plan cu care voia să pună capăt lui Iuda.

Împăratul lui Israel a împărțit soldații în două grupuri pentru a-l ataca pe Abia prin față, dar și prin spate. Când acesta a văzut ceea ce împăratul Nordului a făcut, nu a avut altă alternativă decât să strige după ajutorul sfânt. Asta ne folosește de lecție, căci niciodată nu trebuie să ne fie frică înaintea vrăjmașului și să ne predăm. Cei ce se încred în Domnul vor fi mereu biruitori în întreprinderile lor, căci nu vor fi niciodată părăsiți (Psalmi 125.1).

Pentru că s-a rugat pentru cei răzvrătiți, Abia se afla în prezența sfântă și, văzând ceea ce urmăreau, el și poporul său au simțit că trebuie să strige la Cel Preaînalt. Ei au fost auziți de Duhul Domnului și, strigând, Dumnezeu însuși a început lucrul și le-a adus victoria de care aveau nevoie. Înfrângerea a fost atât de crâncenă, încât Ieroboam nu a mai reprezentat niciodată o amenințare pentru împărăția Sudului – Iuda – căci a murit imediat după aceea.

Și astăzi, Tatăl ceresc are puterea de a nimici pe vrăjmașii tăi care nu sunt oameni, ci duhuri rele pe care Satana le trimite pentru a nimici poporul lui Dumnezeu (Efeseni 6.12). Taina este de a sta mereu înaintea Domnului. Chiar dacă luptele nu-ți dau răgaz să te închini lui Dumnezeu, citește Cuvântul, vorbește despre el celorlalți și ție însăți și, apoi, într-o clipită, vei ști ce să faci.

Cine caută ajutorul Celui Preaînalt va vedea că El îi va da pe mână duhurile ce cauzează boli, despart căminele, sucesc capul multora, și va face posibil ca adversarii săi, chiar și mai numeroși, să fie nimiciți. În acea zi, Iuda a văzut cum Domnul a zdrobit armata israeliților și, când aceștia fugeau, El S-a dus după ei și le-a dat o înfrângere totală. Așa cum Dumnezeu a acționat cu putere în acea bătălie, tot așa El Se va război pentru tine în lupta ce o porți. Crede în asta!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!