Mesajul zilei

12/12/2020 - DUPĂ RÂNDUIALA SFÂNTĂ

Încolo, fiecare să rămână în starea în care l-a aşezat Domnul şi în care l-a chemat Dumnezeu. Aceasta este rânduiala pe care am aşezat-o în toate bisericile.

1 Corinteni 7.17

Ceea ce împiedică pe mulți oameni ce vor să umble în credința în Hristos este invidia, lăcomia și dorința de a fi ceea ce nu au fost chemați de Domnul să fie. Asta se poate vedea peste tot, până chiar și în apostolie. Unii cred că un pastor este binecuvântat dacă biserica lui adună sute sau mii de membri. Ori, Dumnezeu folosește pe robii Săi după voia Lui, iar pe unii El îi pune peste o adunare mică pentru o sarcină specială.

Este o poruncă să umblăm după cum Dumnezeu ne-a chemat. Ce ar fi în lume dacă toți oamenii ar fi medici? Cine ar mai construi spitale? Sau dacă toți ar fi polițiști, cine ar mai curăța străzile noastre? Și așa mai departe. El ne deosebește pentru ca să ne desfășurăm activitatea în cele mai diverse profesii, după cum Îi place. Este bine să știm unde Creatorul vrea ca noi să lucrăm ; așadar, fă lucrul ca și cum l-ai face chiar pentru El.

Nu este ușor să trăiești fără călăuzirea sfântă. Cei rătăciți fug dintr-o parte-n alta, încercând să răzbată încolo și-n coace. Însă, cei mântuiți nu trebuie să stea dezorientați, ci să se încreadă în Domnul, străduindu-se să-I fie pe plac. Dacă știi ceea ce Dumnezeu vrea să faci, nu te lăsa înșelat de duhul îndoielii ce te va îmbia cu multe lucruri atrăgătoare. Să știi că oamenii ce trăiesc în îndoială au fost înșelați de cel rău.

Mulți fii ai lui Dumnezeu ce s-au lăsat înduplecați de cel mincinos, diavolul, cred că nu îndeplinesc condițiile de a urma pe Isus din cauza păcatelor pe care le-au făcut în vremea necunoașterii, când nu cunoșteau pe Domnul. Astfel, aceștia se cred demni de dispreț ca să stea alături de Mântuitor. Ori, Învățătorul știe totul despre toți cei ce au fost chemați pentru a crede în Evanghelie ; așadar, nu poate să fi fost nicio greșeală în alegerea cuiva.

Apostolul Pavel nu a vrut ca poporul să aibă vreo îndoială față de voia sfântă și, de aceea, îi poruncea tocmai ceea ce învățăm acum. Oamenii ce nu se încred în ceea ce spune Scriptura vor fi ușor de îndepărtat de Hristos, dar cine înțelege ceea ce Dumnezeu i-a arătat și chemarea sfântă nu va da niciodată atenție minciunilor vrăjmașului.

Față de toate acestea, nu lăsa ca vreo îndoială să-ți intre în cap. Ai venit pentru slăvirea Evangheliei, fiindcă Tatăl te-a adus în Hristos. Ceea ce ai simțit când ai auzit Buna-Vestire pentru prima dată a fost glasul sfânt ce-ți spunea că ești bine venit în Hristos, în casa lui Dumnezeu. Așadar, ca membru în Trupul Domnului exercită-ți dreptul de a trăi izbăvit al fiilor lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!