Mesajul zilei

13/12/2020 - INSTRUCȚIUNI FOARTE IMPORTANTE

Nimicitorul pornește împotriva ta, Ninive; păzește cetățuia! Ia seama la drum! Întărește-ti coapsele! Adună-ți toata puterea!…

Naum 2.1

Această instrucțiune a fost dată orașului Ninive, capitala Asiriei. În același mod, ca atunci când Cuvântul folosit pentru cineva, își vorbește și inimii tale, acesta devine un mesaj pentru viața ta. Domnul se așteaptă ca fii Săi să fie prudenți, să profite de revelațiile Sale și să împiedice îndeplinirea planului diabolic împotriva lor. Scopul avertizării lor este pentru ca ei să nu treacă prin momente tulburătoare.

Pe de altă parte, atunci când distrugătorul stă în fața unui fiu al lui Dumnezeu, aceasta nu înseamnă că el își va atinge scopul; căci, odată prevenit, un slujitor prudent, se va pregăti să reziste și să depășească un astfel de atac. Pentru aceasta, este suficient ca el să folosească doar puterea cerească care i-a fost dată, folosind Numele lui Isus. Succesul este sigur și real, deoarece este scris că instrumentele Iadului nu vor prevala împotriva celor mântuiți (Matei 16.18).

În orientările pe care le studiem, una dintre cele mai importante lucruri este să păzim cetatea - înțelegerea a ceea ce ți-a dat Duhul Sfânt. Aceasta înseamnă că ar trebui să cauți comuniunea cu Mângâietorul și să nu-L lăsați deoparte ca și cum ar fi ceva care nu este atât de important. Cine nu folosește, venirea celei de-a doua persoane din Sfânta Treime, nu va avea această minunată putere, în momentul în care are nevoie de El.

Toată revelația care îți este dată este o cale: nouă, vie și deschisă, care prin ea să te apropii de Dumnezeu. Așadar, păstrează această cale, meditând la ceea ce reprezintă și la ce poți realiza, folosind-o. Lăsarea revelației în uitare este o mare greșeală. Ca și în calea naturală care nu a fost cultivată, creșterea ierburilor rele servește ca o casă pentru animalele otrăvitoare și dăunătoare.

Capacitatea noastră de a suporta greutățile - coapsele noastre duhovnicești - trebuie întărite, astfel încât să putem suporta greul luptei. Cei slabi se vor descuraja, ținând cont de sacrificiul care este necesar, de multe ori, pentru a se echipa pentru luptă. Totuși, cei care sunt întăriți nu se vor obosi să lupte cu toată puterea lor, pentru a pune inamicul la locul său și, cu aceasta, să obțină victoria.

Puterea pe care o primim prin botez în Duhul Sfânt trebuie întărită. Acest lucru se va întâmpla citind și meditând la Cuvânt, examinând binele care ți-a fost arătat. Acum, cu cât înțelegem mai mult de poziția noastră în lumea duhovnicească, cu atât suntem mai pregătiți pentru bătălii. Acest lucru este esențial pentru a câștiga luptele și, mai presus de toate, pentru a-i face pe plac lui Dumnezeu. De aceea, străduiește-te și întărește-ți puterea.

 

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!