Mesajul zilei

15/12/2020 - FĂ-L PE DOMNUL SĂ TE URMEZE

Pe când le spunea Isus aceste vorbe, iată că a venit unul din fruntașii sinagogii, I s-a închinat și I-a zis: "Fiica mea adineaori a murit; dar vino de pune-Ți mâinile peste ea, și va învia." Isus S-a sculat și a plecat după el împreună cu ucenicii Lui.

Matei 9.18,19

Este incredibil, dar un om, l-a făcut pe Iisus, să-l urmeze. Este clar că Maestrul nu l-a urmat ca și cum ar fi calea către Dumnezeu, pentru că Hristos este Calea. Fiul lui Dumnezeu a făcut acest lucru pentru a pune capăt unei suferințe enorme care a sfâșiat inima unui tată sărac - moartea prematură a fiicei sale. Credința pe care acest om a arătat-o ​​l-a făcut pe Învățător să meargă până la el acasă și să-i readucă fiica la viață. În același mod, credința ta, de asemenea, îl poate face pe Domnul să schimbe calea pe care o urmează.

Aproximarea acestui cetățean, arată că avea destulă credință, pentru a-l duce pe Învățător, până acasă la el . Oricine este atent la ceea ce spune credința în Isus, primește ceea ce ea spune. Este important să fii atent la ceea ce este revelat, pentru că atunci când primești credință, chiar și în rugăciunea ta, Domnul Dumnezeu te va folosi. Strigătul care primește atenția divină, este ceea ce Biblia numește rugăciunea credinței. Odată cu aceasta, chiar dacă situația pare ireversibilă, miracolul se va întâmpla.

Credința pe care Iair o avea, l-a făcut să se roage, spunând că, omenește vorbind, nu mai era nimic de făcut pentru fiica sa. El a adăugat că Învățătorul ar trebui să meargă cu el și să-și pună mâna peste ea, astfel încât să o vindece și să trăiască. Tot ce a cerut a fost într-un mod corect - cu credință - va trebui să obțină rezultatul așteptat. Isus nu s-a putut abține să nu meargă cu Iair, deoarece acesta s-a dovedit a fi noul vas care ar trebui să primească vin nou, așa cum tocmai Învățătorul învățase.

Acest bărbat a străpuns o serie de obstacole în căutarea vindecării fiicei sale. Chiar dacă era șeful sinagogii, s-a adresat lui Isus. Prin acest act, el ar fi putut avea probleme serioase cu semenii săi, deoarece, după cum știm, liderii evrei nu au acceptat slujirea lui Isus. Iair a făcut și mai mult: în fața tuturor oamenilor, el a căzut și s-a închinat Domnului. Cu o astfel de atitudine, el declara că știe cine este Isus.

Evanghelistul Marcu a scris că, l-a rugat insistent pe Iisus să meargă cu el. Imaginează-ți ce ți s-ar fi întâmplat dacă Maestrul ar fi refuzat o astfel de invitație? Fără îndoială, ceilalți din sinagogă l-ar fi tratat foarte rău. Dar oricine are credință nu economisește niciun efort sau se gândește la ce se poate întâmpla ascultând de impulsul divin. Credința face ca o persoană ascultătoare să urmeze îndrumările pe care le dă, indiferent de ceea ce se poate întâmpla.

Asigură-te că urmezi ceea ce credința îți spune, deoarece nu îți va cere niciodată să faci altceva, decât să ai încredere în Hristos. Cei care îl ascultă se întorc fericiți, povestind ce li s-a întâmplat. Cei care impun condiții pentru a asculta impulsul divin își dau seama că au fost foarte răi că nu au respectat. Urmează întotdeauna instrucțiunile Cuvântului lui Dumnezeu și, la final, vei vedea că a fost cel mai bun lucru pe care l-ai fi putut face.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!