Mesajul zilei

16/12/2020 - ATENȚIE LA SEPARAREA DIN ULTIMA ZI

Împărăția cerurilor se mai aseamănă cu un năvod aruncat în mare, care prinde tot felul de pești. După ce s-a umplut, pescarii îl scot la mal, șed jos, aleg în vase ce este bun și aruncă afară ce este rău. Tot așa va fi și la sfârșitul veacului. Îngerii vor ieși, vor desparți pe cei răi din mijlocul celor buni…

Matei 13.47-49

Există multe lucruri pe care le facem și le folosim, care sunt extrem de importante în înțelegerea Adevărului. Unul dintre ele este pescuitul cu plasa, așa cum a învățat Isus. Potrivit Lui, lucrarea noastră de evanghelizare aduce în adunare o mulțime de oameni, care, dacă nu se schimbă singuri, și dar continuă să fie răi, la sfârșitul secolelor, vor fi aruncați afară din Împărăția lui Dumnezeu. Este bine să vedeți ce ați făcut, deoarece această sentință este definitivă.

Mesajul, este ca o plasă care prinde orice calitate de pește. Din când în când, auzim de mulți creștini care fac cele mai mari ciudățenii, așa cum numai cei răi îndrăznesc să facă. Acești oameni greșesc complet, deoarece pot chiar înșela păstorul sau oile, dar nu vor putea face acest lucru cu îngerii lui Dumnezeu. Domnul a avertizat că nu va duce plasa plină cu pești în Rai, ci doar pe cei buni.

Există alte pasaje biblice în care Isus a tratat acest subiect, folosind diferite cuvinte și comparații. Într-una, El a avertizat că toți cei care provoacă scandal nu vor fi admiși în Împărăția Sa, ci vor fi aruncați în întunericul exterior, unde vor fi plânsul și scrâșnirea dinților (Matei 13:42). Acest lucru nu a fost spus de un predicator radical, ci de Cel care este blând și smerit cu inima, care știe totul și este Dumnezeu (Matei 11:28, 29).

Există cei care spun că Domnul este foarte bun și, prin urmare, nu va arunca pe nimeni pe dinafară. Totuși, cine gândește așa, crede că, pentru că El este atât de bun, va lăsa pe cei care nu au vrut să se convertească, și au preferat să se supună ispitelor și să provoace rău altora, promovând scandaluri și, cu aceasta, împiedicând pe mulți să intre în viața veșnică, să intre și să fie alături de cei credincioși.

Dacă avertismentele făcute de Isus, nu au greutatea pe care El le-a dat-o, cum putem crede că promisiunile Sale vor fi respectate? Dacă Hristos ne cere să umblăm într-o manieră demnă de vocația cu care am fost chemați, nu putem să credem că El va închide ochii la cursul greșit al unora. Adevărul este că judecata va fi fără îndurare și de aceea trebuie să rezistăm oricărei ispite pentru a nu fi surprinși în ultima zi.

De ce să crezi în ceea ce nu a fost promis? Cel mai bun lucru este să te pregătești acum pentru a nu fi descalificat în ziua cea mare. Acesta este cel mai bun moment, pentru ca tu să mergi la Dumnezeu și să obții favoarea divină pentru a-ți schimba viața complet pentru totdeauna.

 

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze inimile!