Mesajul zilei

18/12/2020 - OMUL ÎN STAREA NATURALĂ

Ia aminte la strigatele mele, căci sunt nenorocit de tot. Izbăvește-mă de cei ce mă prigonesc, căci sunt mai tari decât mine.

Psalmii 142.6

În traducerea actualizată, expresia nenorocit de tot este tradusă prin foarte slab. Aceasta este imaginea omului natural, când nu este ajutat de Duhul lui Dumnezeu. Luptele de zi cu zi, ispitele și dezamăgirile reușesc să-i omoare pe cei care nu știu să scoată puterea din slăbiciune. Ieșirea este: să strigăm către Domnul; pentru ca să ne asculte strigătul și să ne elibereze de prigonitorii noștri, care sunt mai puternici decât noi.

A striga către Dumnezeu nu înseamnă a striga cu voce tare, ci a exprima o cerere fermă și profundă din interior, cu mai multă forță decât strigătul natural. Aceasta este rugăciunea căreia, pe baza a ceea ce spune Dumnezeu în Cuvântul Său, i se răspunde. Fără îndoială, așa

s-a rugat Ismael, fiul lui Avraam și Agar, în deșert pentru ajutor divin, și David a scris cererea acestui Psalm, sub îndrumarea Domnului.

Adversarii lui David nu erau mai puternici decât ai noștri și psalmistul a aflat că strigătul îl va ajuta să scape de ei. Acum, cei care nu fac o astfel de cerere cad în mâinile acestor ființe rele, al căror scop este să omoare, să fure și să distrugă (Ioan 10.10). Cel Preaînalt știe tot ce ni se întâmplă și, atunci când ne rugăm Lui pentru ajutor, El poate acționa și ne poate elibera. Dacă te oprești din strigare către Dumnezeu este același lucru ca și cum ai declara înfrângerea ta.

Dacă diavolul atacă o persoană, nu are rost ca ea să spună că nu va cădea. Când el vine să încerce pe cineva, aduce cu el instrumentele Iadului care i-au făcut deja pe mulți să cedeze ispitei; în același timp, demonii sunt trimiși pentru a îndeplini planul lui Satana. Persecutorul nu va pune capăt persoanei pe care intenționează să o asuprească, doar dacă ea strigă către Dumnezeu, care, cu promptitudine, o va ajuta.

În același mod, persecutorul din zona financiară acționează. Dacă nu scapi de el, viața ta va fi atât de nenorocită, încât vei blestema chiar pe Dumnezeu, care nu are nimic de-a face cu nefericirea ta. Primul pas, trebuie să vezi unde ai căzut sau ce ușă s-a deschis pentru ca diavolul să se apropie. Acest lucru este posibil prin Cuvânt. Următorul pas este să îți deschizi inima și să ceri ajutor divin, deoarece Domnul este Stâncă, Cetățuie, Izbăvitor. (Psalmii 18.2) În ultimul rând, atunci când există prigonitori, te simți slăbit duhovnicește; apoi, fără forță și putere, nu poți rezista. Totuși, strigând către Tatăl, în aceeași clipă, El începe să te întărească; apoi, cu credință fermă, alungă toată puterea infernală. Fără îndoială, cei care pun credința în Atotputernic sunt întăriți în așa fel încât inamicul, oricât de pregătit ar fi el, va fi rușinat și învins.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!