Mesajul zilei

19/12/2020 - PETRU A FOST MUSTRAT

Îndată, Isus a întins mâna, l-a apucat și i-a zis: "Puțin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?"

Matei 14.31

Nu putem să uităm că Pedro era un om ca oricare altul. Nici faptul că a devenit ucenic al lui Isus, nu a avut un comportat diferit de noi. Furtuna de pe mare a fost neobișnuită și, ca urmare, ucenicii s-au alarmat când au văzut pe cineva mergând pe apă. Isus i-a liniștit spunând că este El și, pentru o clipă, fără să se gândească la ceea ce spune, Petru a spus că, dacă ar fi cu adevărat Învățătorul, îl va trimite să meargă pe apă pentru a-L întâlni.

Există lucruri pe care le cerem lui Dumnezeu fără să măsurăm consecințele. Acum, dacă Domnul dă instrucțiuni despre ceva și există credință în inima noastră, putem să cerem acel lucru. Dar dacă orice alt motiv ne obligă să cerem ajutor divin, trebuie să evităm cererea. În acest caz, trebuie să-l slăvim pe Petru pentru că a avut curaj să meargă pe apă; dar, în același timp, gândiți-vă la cuvintele pe care Iisus i le-a spus, care sună ca o „mustrare”.

Nimeni nu ar trebui să îndrăznească să facă ceea ce crede; totuși, dacă Învățătorul răspunde că putem face același lucru pe care și El îl face, nici de departe nu putem să acceptăm că nu vom reuși - fie că mergem pe apă sau prin mijlocul focului. Ceea ce ne poruncește Domnul să facem a fost deja prevăzut de El. Dacă încetăm să credem sau să ne îndoim, Îl vom nemulțumi și, pentru aceasta, putem fi și mustrați.

Domnul a încredințat oamenilor misiunea predicării Evangheliei (Marcu 16,15), așa că nu ne putem împotrivi să mergem acolo unde ne trimite El. Dacă facem voia Lui, vom fi în mâinile Lui. Ceea ce a experimentat Petru, să mergea pe apă, nimeni altcineva nu ar fi făcut. Totuși, când a observat forța vântului și a simțit că se poate scufunda, a lăsat frica să intre în inima lui și a început să se scufunde.

Oricine este călăuzit de Cel Preaînalt, împlinind ceea ce El a poruncit să facă, nu trebuie să observe niciodată împrejurările din jurul său și nici să lase frica, îndoiala și orice alt sentiment să-i invadeze inima; în caz contrar, va face ca ajutorul divin să se retragă din viața sa și apoi, ca simplu om, nu va fi capabil să realizeze nimic. Atitudinea lui Pedro a făcut ca mustrarea pe care a primit-o, să fie meritată.

Pentru a-i face pe plac lui Dumnezeu și a fi învingător, nu poți să dai niciodată înapoi din drumul credinței tale, deoarece vei rămâne singur. Ascultând de ceea ce Domnul îți spune este cel mai bun mod de a-L slăvi. Așa că nu te grăbi să vorbești cu Dumnezeu. Mai întâi, ascultă, medită și apoi, când știi care este voința Lui, ia-ți poziția. După ce ai determinat că vei îndeplini ceea ce Domnul ți-a spus, rămâi ferm și neclintit, pentru că ești în voia divină.

 

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!