Mesajul zilei

20/12/2020 - FĂ CA ACEAST LUCRU SĂ FIE REAL!

Așa că noroadele se mirau, când au văzut că muții vorbesc, ciungii se însănătoșesc, șchiopii umblă, și orbii văd; și slăveau pe Dumnezeul lui Israel.

Matei 15.31

Una dintre cele mai mari porunci, dată de Isus ucenicilor Săi a fost să vindece bolnavii, să alunge demonii, să curețe leproșii, să-i facă pe paralitici să umble și să învie morții. Ceea ce a determinat Învățătorul poate fi înțeles în sens real și figurativ, dar un lucru este sigur: că ei trebuiau să îndeplinească acest lucru. Oricine este numit ucenic al Învățătorului, trebuie să facă ceea ce El a poruncit, altfel vom face parte din cei nesupuşi.

 În momentul în care întreaga adunarea prinde curaj, se consacră și pleacă spre a îndeplini porunca divină, atunci, lumea va fi zguduită de adevărata credință în Isus. Nu există această îndoială că, astăzi, Dumnezeu face lucrurile diferit; Ci, El a declarat că nu se schimbă (Maleahi 3.6). Adevărul este că diavolul a reușit să influențeze în ceea ce este lucrarea lui Dumnezeu și i-a făcut pe creștini să cadă în capcanele sale; din acest motiv, minunile nu apar.

Cu toate acestea, nu trebuie să subliniem greșeala nimănui, ci să urmăm poruncile Domnului: să facem același lucruri ca și El. Dacă cineva nu vrea să se supună, ce putem face? Problema este că, dacă nu ne îndeplinim misiunea, vom fi condamnați împreună cu cei neascultători. Să știi că cel mai rău răzvrătit este cel care spune că este a lui Dumnezeu, știind că porunca se află în Scripturi și, din cauza unor interese personale, nu ascultă de Domnul.

Oricine decide să facă așa cum Isus, i-a poruncit, va descoperi că, acest lucru îi lipsea lui Dumnezeu, pentru a-l folosi. Persoana înșelată de dușman, cere în permanență putere, se roagă ca bolnavii să fie vindecați, păcătoșii, să fie mântuiți și o mulțime de lucruri pe care Domnul le-a spus deja că le va face. Ceea ce este consemnat în Scripturi se va întâmpla cu cel care crede.

Hristos ne-a dat exemplu pentru a-L imita, dar noi am făcut din haine, mașini și alte bunuri materiale scopul vieții noastre. Dar acum, scopul nostru este să acționăm așa cum a făcut Domnul, să procedăm și să facem așa cum ne-a învățat El. Atâta timp cât nu punem mâna și nu slujim celor care suferă, ei vor rămâne în suferință. Cel mai rău lucru este că, nu vom primi de la Dumnezeu, ceea ce ni se cuvine.

Domnul Isus, a fost clar când a spus, că i-a iubit pe cei care L-au iubit, pe cei care au avut poruncile și le-au păzit (Ioan 14:21). Prin urmare, dacă nu vei vindeca bolnavii, nu vei alungați demonii și elibera pe fiecare suferind de asuprire rea, vei fi scos din dragostea lui Dumnezeu și astfel nu vei putea să te bucuri de ceea ce El are mai bun. Numai cei, care ascultă de ceea ce a determinat Fiul lui Dumnezeu, sunt liberi de acțiunile lui Satana. Fă ca fericirea ta să fie reală.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!