Mesajul zilei

21/12/2020 - FRICĂ DE SLAVA LUI DUMNEZEU!

Când au auzit, ucenicii au căzut cu fețele la pământ și s-au înspăimântat foarte tare. Dar Isus S-a apropiat, S-a atins de ei și le-a zis: "Sculați-vă, nu vă temeți!"

Matei 17.6,7

Ceea ce ar trebui să ne aducă un mare beneficiu, ar putea să ne facă rău, dacă nu suntem pregătiți. Revelațiile lui Dumnezeu nu ne dăunează niciodată, ci întotdeauna ne binecuvântează. În versetul pe care îl studiem, vedem o atitudine ciudată din partea a trei bărbați, care încă erau în formare de ucenici. Aceștia ar fi trebuit să ne dea un bun exemplu, despre cum să procedăm în același momente prin care au trecut și ei, dar le era teamă.

Domnul ne dă adesea, o revelație, dar nouă ne este frică. Dumnezeu nu ne-ar fă dat niciodată de făcut ceva, care este imposibil de realizat, sau nu ne-ar fii permis să luăm cunoștință de ceea ce nu ne interesează! Tot ceea ce învățăm din Cuvântul divin ne va fi de mare folos. Așadar, nu pune niciodată deoparte revelațiile din Scripturi, deoarece există un scop divin, în tot ceea ce ni se spune.

Trebuie să acordăm atenție invitațiilor făcute de Domnul Dumnezeu, pentru ca să fim în prezența Lui. Uneori, El ne trezește în zori și simțim nevoia copleșitoare de a ne ruga, dar o lăsăm pentru mai târziu și, odată cu asta, dorința dispare, și nu se mai întoarce. Dacă ți se întâmplă acest lucru, încearcă să te ridici imediat din pat, să te speli pe față, să mergi într-un loc, unde să poți fi singur cu Dumnezeu și să-ți reverși inima.

Toți oamenii, care participă la o întâlnire cu Cel de Sus, se întorc cu soluții la problemele lor și ale celorlalți oameni. Oricine este vizitat de Domnul Isus poate înțelege ceea ce alții nu sunt învățați. Sub revelație, chiar și îmbrăcămintea este albită; iar inima, nici nu-ți imaginezi! Cu curățirea care ți se va face, Duhul Sfânt te va putea folosi mai mult și, în acest fel, tu și casa ta, veți fi binecuvântați.

Acceptă întotdeauna invitațiile pe care Domnul Dumnezeu ți le dă; astfel, vei vedea că El a avut un plan minunat în a te chema la comuniune. Oricine participă la o întâlnire cu Atotputernicul nu trebuie să se teamă de ceea ce El îi va sluji, pentru că, fiind Dumnezeu și Tată, El știe de ce avem nevoie. Deși gloria prezenței divine este minunată, Domnul are pentru viața ta numai lucruri bune.

Fii sobru în toate, fii vigilent, observă și păstrează ceea ce ți se arată. Moise a primit de la Dumnezeu planul de a construi Cortul și apoi l-a făcut după modelul care i s-a arătat. Ceea ce îți spune Domnul este ca un model al lucrării pe care El vrea să o faci. Când vei face ceea ce ți se spune, vei primi, din mâinile Judecătorului, răsplata la care ai avut dreptul pentru că L-ai ascultat.

 

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!