Mesajul zilei

22/12/2020 - IEȘIREA DIN SUFERINȚĂ

Isus a întrebat pe tatăl lui: "Câtă vreme este de când îi vine așa?" "Din copilărie", a răspuns el. "Și de multe ori duhul l-a aruncat când în foc, când în apa, ca să-l omoare. Dar dacă poți face ceva, fie-Ți mila de noi și ajută-ne."

Marcu 9.21,22

Tatăl acelui tânăr, care era bântuit de un duh surd și mut, când descria suferința fiului său, ca răspuns la întrebarea lui Isus, îi întrerupe brusc relatarea Domnului și îi spune că, dacă poate ca El să facă ceva, să aibă milă pentru ei și să îi ajute. Aceasta este atitudinea majorității oamenilor din întreaga lume: pentru că nu cunosc voia divină, nu pot găsi soluție problemelor lor.

Descurajarea îi stăpânește pe mulți oameni, din cauza relelor care rezistă. Majoritatea celor care, după tratamente, nu obțin un rezultat de însănătoșire, ajung să se descurajeze. Este aproape imposibil să ajuți să se ridice o persoană descurajată, deoarece nu mai are speranță că suferința sa va avea sfârșit. Dar, când Cuvântul lui Dumnezeu este predicat sub ungerea Duhului Sfânt, oamenii simt, că Tatăl ceresc le poate rezolva problemele.

Cu toate acestea, chiar dacă simt că Dumnezeu le rezolvă problemele, puțini primesc binecuvântarea, pentru că tot ce înțeleg este că Domnul poate, dar nu știu cum să-l facă pe Atotputernicul să lucreze în viața lor. Toată lumea știe că o centrală electrică are suficientă putere pentru a lumina casele; Totuși, este necesar ca instalarea firelor și a altor echipamente să fie finalizată în conformitate cu standardele. Important, nu este numai să știm că Domnul este puternic și bun, ci și cum să procedăm. Aceasta este întrebarea!

Cel Preaînalt a creat lucrurile într-un mod complicat? Există vreo imposibilitate pentru Dumnezeu? Desigur, răspunsul la ambele întrebări este nu. Și în cazul nostru, ce trebuie să facem? Ei bine, pentru noi, există o singură problemă ușor de rezolvat: să credem. Fără credință, nu vei primi ceea ce ceri sau ceea ce ai nevoie. Totul indică că lipsa de credință a fost ușa pe care tatăl tânărului a deschis-o pentru ca diavolul să intre și să-și distrugă fiul.

Credința este un dar pe care îl primești auzind Cuvântul lui Dumnezeu (Romani 10.17); în felul acesta, îți dai seama de ceea ce Domnul are pentru viața ta. Cu toate acestea, este necesar să crezi pentru ca lucrurile să se întâmple. După ce vine credința, trebuie să te rogi, hotărând să faci ceea ce ți s-a spus prin Cuvânt și apoi să crezi. Cine nu crede nu va vedea niciodată lucrarea divină. A crede este un lucru pe care toată lumea îl poate face, dar vor obține credință doar cei care ascultă ce spune Domnul.

Dacă nu crezi, familia ta și mulți oameni vor suferi. Dar dacă dai un bun exemplu, multe vieți vor fi încurajate și se vor ridica pentru a se bucura de ceea ce Dumnezeu are pentru ei. Prin urmare, atunci când credem, îi ajutăm pe mulți să trăiască mai bine. Oricine crede va vedea slava Tatălui și va participa în lucrările divine (Ioan 11.40).

 

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!