Mesajul zilei

23/12/2020 - SUFLETUL TĂU TREBUIE SĂ IASĂ DIN TEMNIȚĂ

Scoate-mi sufletul din temniță, ca să laud Numele Tău! Cei neprihăniți vor veni să mă înconjoare, când îmi vei face bine.

Psalmii 142.7

 

Sufletul întregii omeniri era în temniță, considerând că Adam, primul nostru tată, când a păcătuit, ne-a pus sub influența celui rău. Totuși, când Isus a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră, am fost eliberați de condamnarea păcatului. Astăzi, nu trebuie să acceptăm absolut nici un ordin de la diavol și nici măcar să ne supunem capriciilor sale. Noi am fost complet eliberați de Fiul lui Dumnezeu, prin moartea Sa, pe crucea Calvarului.

Dacă creștinul păcătuiește, el va fi din nou în mâna asupritorului. Apoi, va fi nevoie de o mărturisire sinceră și adevărată, precum și de o pocăință completă și totală pentru a scăpa de captivitatea inamicului. Dacă el se lasă doar de practicarea nelegiuirii, încă nu va fi eliberat, pentru că, chiar dacă au trecut 50 de ani sau mai mulți, este necesar să facă o mărturisire, pentru că vechimea greșelii nu te va răscumpăra din păcatul tău.

Domnul Dumnezeu este credincios și drept să ierte (1 Ioan 1.9) și să mântuiască pe cei care se pocăiesc și îl acceptă pe Isus, ca Mântuitor și Domn. Totuși, pentru cei care au fost mântuiți, dar au căzut din nou în încălcare, nu există o altă modalitate de a realiza eliberarea, decât prin mărturisirea greșelilor lor. Numai persoana care mărturisește și lasă păcatul în urmă va fi iertată. Pe de altă parte, nu ajută la nimic doar să încetezi să păcătuiești, dacă nu cauți iertarea, rămâi în mâinile inamicului.

Fără libertate, sufletul tău nu poate lăuda Numele Domnului. Oricât ar încerca cineva să meargă în lumină, dacă nu este eliberat sufletul din temnița care îl ține sub autoritatea lui Satana, el nu va ieși spre libertate. Oricine acceptă planul mântuirii, primind pe Iisus ca Mântuitor, devine o nouă făptură, (2 Corinteni 5.17)și astfel nu datorează nimic diavolului. Dar, dacă cazi în încălcare, nu uita că trebuie să-i mărturisești lui Dumnezeu.

Când adunarea este în rugăciune, se întâmplă un fapt frumos. Domnul, îi conduce pe unii să se roage în limbile îngerilor și apoi, prin mijlocirea lor, ei înconjoară persoana care a fost mântuită cu rugăciunile lor și persoana este îndepărtată de lucrările celui rău. Este minunat ceea ce face Dumnezeu pentru toți cei care Îl slujesc în harul care a fost revărsat asupra lor. Oricine a fost eliberat trebuie să se străduiască să nu păcătuiască din nou, ca să nu i se întâmple ceva mai rău.

Dacă ești deja salvat, nu te supune voinței lui Satana, deoarece, acceptând jertfa lui Isus în numele tău, ai obținut eliberarea completă a suferințelor. Acum, poți folosi Numele lui Isus împotriva oricărui act al diavolului. Pentru aceasta, ar fi bine să cauți să vezi dacă mai există vreun lucru pe care l-ai făcut greșit, și, dacă da, scapă de el pentru totdeauna. În acest fel, te vei putea bucura de libertatea care există în credința în Isus.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!