Mesajul zilei

24/12/2020 - CEL MAI MARE SCOP AL LUI DUMNEZEU

Domnul ne-a poruncit atunci să împlinim toate aceste legi și să ne temem de Domnul Dumnezeul nostru, ca să fim întotdeauna fericiți și să ne țină în viață, cum face astăzi. Vom avea parte de îndurarea Lui, dacă vom împlini cu scumpătate toate aceste porunci înaintea Domnului, Dumnezeului nostru, cum ne-a poruncit El."

Deuteronomul 6.24,25

În aceste versete, vedem că există binecuvântări care sunt gata să fie primite de cei care respectă legile: oricine se teme de Domnul va fi răsplătit cu fericirea veșnică, va fi ținut în viață, iar aceste lucruri vor fi făcute cu îndurarea Lui. Secretul este să păzești toate poruncile divine. Deoarece aceasta este direcția care a venit de pe buzele Creatorului nostru, trebuie să o luăm în serios; așadar, când vom îndeplini planurile divine, binele va veni la noi.

 A te teme de Domnul, înseamnă a respecta voința divină, în ceea ce privește viața noastră. Tot ce spune El în Cartea Sfântă este ceea ce El dorește să avem și să facem. Chiar dacă unele orientări vin împotriva voinței noastre, iar omul firesc nu vrea să le asculte; cel mai bine este să le acceptăm, pentru că El știe ce spune. Dumnezeu nu ar porunci niciodată nimic care să ne facă rău, să ne subjuge sau să ne împiedice să fim împliniți. Tot ce spune Cel Preaînalt este spre binele nostru.

Există o răsplată pentru ascultare: să fim întotdeauna fericiți. De exemplu, cine lucrează în comerț și are succes în acest domeniu. Dacă Domnul îl cheamă să facă ceva diferit - cum ar fi să ajute pe cei nevoiași și să predice Cuvântul păgânilor din țările în care există persecuție - ceea ce nu-i va aduce profitul financiar pe care îl obținea în comerț, el trebuie să se pregătească și să plece; căci în veșnicie vei fi răsplătit pentru ascultare.

Cei care îndeplinesc toate legile divine vor fi ținuți în viață. Deci, de ce mai avem nevoie? Cu această declarație a Domnului, El are responsabilitatea ca să îi ferească, pe cei care Îl ascultă, de atacurile rele. Prin urmare, nimeni nu ar trebui să facă nimic din propria decidere; dar dacă este în conformitate cu chemarea divină, trebuie să reziste oricărui diagnostic rău și, în același timp, să pretindă să fie păstrat în viață.

Așadar, actul de îndeplinire a legilor de asemenea va fii socotit ca neprihănire. Aceasta înseamnă că, chiar dacă, într-un anumit moment, ați greșit pentru că nu ați observat bine vreun aspect al Cuvântului, iar cel rău necesită permisiunea lui Dumnezeu să vă atace, Domnul va considera că ascultarea voastră, față de chemarea Sa, este un act de mare dreptate; de aceea, El nu te va da în mâinile celui rău.

Este interesant de notat că trebuie să ascultăm, înaintea Domnului, de ceea ce ni se cere cu atenție, pentru a reuși în toate. Pentru aceasta, trebuie să fim întotdeauna în comuniune cu Dumnezeul și Tatăl nostru și, atunci când luăm o poziție, să o facem în conformitate cu credința pe care ne-a dat-o El. Nu putem îndeplini poruncile Sale cu fața posomorâtă, ci cu bucurie.

 

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!