Mesajul zilei

25/12/2020 - EROAREA ÎN A SLUJI ALTOR DUMNEZEI

Dacă veți călca legământul pe care vi l-a dat Domnul, Dumnezeul vostru și dacă vă veți duce să slujiți altor dumnezei și să vă închinați înaintea lor, Domnul Se va aprinde de mânie împotriva voastră și veți pieri degrabă din țara cea bună pe care v-a dat-o El."

Iosua 23.16

Dacă îl întrebăm pe oricare creștin, dacă a slujit altor dumnezei, răspunsul va fi nu, deoarece există doar un singur Dumnezeu. Răspunsul este corect și israeliții au știut de acest lucru. Așadar, cum popoarele altor națiuni considerau demonii drept zei și se temeau de ei, slujindu-le, Domnul îi spunea poporului Său să nu se teamă de nicio existență și dacă vor călca Legământul Domnului vor fii pedepsiți.

Textul spune că, oamenii încalcă legământul dat de Domnul, dacă cer ajutor unui duh rău și i se închină lui. În acea perioadă, majoritatea națiunilor erau mistice și se închinau zeilor ploii, prosperității, fertilității, printre altele. În unele cazuri, oamenii chiar își ardeau copii pentru a încerca să obțină favoarea unui demon, pe care îl credeau un zeu. Știind că evenimentele din Vechiul Testament sunt demonstrații ale ceea ce se întâmplă astăzi, haideți să stăm sub alertă.

De ce să lași frica, care este un duh rău, să-ți preia inima? Cei care Îl slujesc pe Domnul, vor avea promisiuni în abundență și nu se va întâmpla nimic fără voia divină. Diavolul, știind că cei care se lasă purtați de amenințările rele și murdare vor fi pedepsiți, investește împotriva poporului lui Dumnezeu pentru a îi impune frica și oricine nu acordă atenție poruncii divine cade în ghearele sale și suferă pedeapsa.

Sunt mulți cei care trăiesc pentru a satisface cerințele demonului prostituției, care, în mitologia greacă, era cunoscut ca zeul Eros. Erotismul a fost una dintre marile atracții care duce milioane de oameni să cadă în plasa lui Satana. Există creștini care se îmbracă pentru a provoca în alții dorințe păcătoase, umblă nesăbuit și au o privire vicleană. Acești oameni se apleacă spre acest demon și îl slujesc.

Cei salvați încă nu s-au trezit la faptul că trăim în Țara cea Bună - Evanghelia - care este puterea lui Dumnezeu. Cei care sunt în Hristos și El în ei, trec dintr-un moment în altul în a fi biruitori neînfricați. Dar cei care sunt încă înșelați de minciunile diavolului și se tem de ceea ce li se poate întâmpla, trebuie să-și amintească că ceea ce este scris a fost înregistrat pentru îndemnul nostru. Astfel de oameni ies din dragostea lui Dumnezeu și trec sub mânia Lui.

Avertismentul către israeliți a fost că aceștia pot pieri în Țara cea Bună care le fusese predată, dar mulți nu au luat acest mesaj în serios și au pierit. La fel, sunt cei care cred că Dumnezeu nu le-ar face niciodată asta; dar adevărul este că nu trăiesc, ci pier. Asigură-te că nu te-ai temut de amenințarea inamicului și, dacă s-a întâmplat acest lucru, schimbați-vă atitudinea.

 

 

În Hristos cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!