Mesajul zilei

26/12/2020 - ȚINTA NOASTRA TREBUIE SĂ FIE ISUS

Când Israel a fost destul de tare, a supus pe canaaniți la un bir, dar nu i-a izgonit.

Judecătorii 1.28

Dumnezeu poruncise ca vechii locuitori ai Canaanului să fie nimiciți, dar nu a fost ceea ce s-a întâmplat cu intrarea poporului lui Dumnezeu în acel oraș. Astăzi, permițând, de asemenea, multor „rezidenți” să locuiască în continuare în țara Făgăduinței, unde am fost plasați. Fără îndoială, atitudinea noastră nu este bună și, pe măsură ce trece timpul, fiii noștri vor deveni asemenea fiicelor canaanite, iar planul divin pentru noi și familia noastră va avea succes.

Nu este de folos să formăm popoare „care să plătească bir ”; trebuie să ducem Cuvântul lui Dumnezeu la fiecare făptură și să-i facem pe acești oameni copii ai lui Dumnezeu (Ioan 1:12). Dacă nu facem acest lucru, îl vom nemulțumi pe Cel care ne-a chemat să îndeplinim nobila Sa misiune de a chema pe cei săraci și șchiopi să intre în Sărbătoarea Mielului (Luca 14: 12-14). Nu avem altceva de făcut decât să predicăm Cuvântul. Am fost chemați să propovăduim Evanghelia(Marcu 16.15), care îi salvează pe cei care cred în planul de răscumpărare al omenirii.

Totuși, cum putem crede că acest lucru este posibil, dacă preferăm să ne cinstim unii pe alții? Nu trebuie să primim diplome care ne numesc mari binefăcători sau oameni importanți pentru comunitate, printre alte titluri. Este mai bine să fii urât de toți pentru dragostea Numelui Domnului și, dacă este necesar, să suferi pentru ca mesajul să ajungă la cei pierduți. Cei care, de fapt, slujesc lui Dumnezeu nu iubesc lumea sau lucrurile din ea.

Adunarea este împuternicită să anunțe Adevărul și să nu accepte atitudinile greșite ale celor care uneori sunt chiar zeciuitori sau contribuitori ai programului. Împărăția lui Dumnezeu nu are nevoie de ajutorul pe care îl poate da cel pierdut, ci da, să îndeplinească planul de răscumpărare creat în Rai și împlinit cu vărsarea sângelui Fiului lui Dumnezeu. Lucrarea este mai serioasă decât întâlnirile care pretind că sunt de credință, la care participă mii.

Adunarea ar acționa corect dacă ar renunța la dările păcătoșilor, așa zise „fotografii” care „dovedesc” că ea are putere și oameni. Ceea ce vedeți în aceste fotografii nu este gloria lui Dumnezeu, ci cea a omului, care a atras o mulțime de oameni la un eveniment, în care liderul este aplaudat de parcă asta i-a spus Iisus să facă. Desigur, trebuie să avem adunări mari în care mulțimile se adună pentru a fi vindecate, eliberate și salvate; totuși, important este să vezi sufletele pierdute primind Cuvântul lui Dumnezeu, predându-se la picioarele Domnului și mântuindu-se.

Este necesar să expulzăm natura canaanită a tuturor și să punem natura lui Isus prin intermediul nașterii noi. Trebuie să eliminăm toate dorințele păcătoase din poporul nostru, fără să ne preocupăm de faptul că unii nu vor mai preda „zeciuiala atât de prețioasă”. Ceea ce contează este ca ei să fie mântuiți sau, prin avertisment, să înțeleagă că, dacă disprețuiesc viața pe care Dumnezeu o poate da, vor merge la chinuri veșnice. Domnul îi va aduce pe toți cei chemați să participe la viața veșnică.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!