Mesajul zilei

28/12/2020 - FEREȘTE- TE DE CEI RĂI

Niște răi îmi întind curse, dar eu nu mă rătăcesc de la poruncile Tale.

Psalmii 119.110

Feriți-vă de cei care nu au respect pentru Cuvânt, deoarece sunt mai răi decât cei pierduți. Cei care pretind că sunt de la Dumnezeu, dar acceptă sugestiile diavolului și se rănesc pe ei însuși, care iau ceva de la cineva sau provocă vreun rău cuiva, sunt ca Iuda Iscarioteanul, care a fost posedat de Satana pentru a-l trăda pe Iisus. Adesea, oameni ca aceștia sunt de partea noastră și sunt chiar de ajutor sau par foarte prietenoși.

Cei răi nu se gândesc de două ori înainte să se conformeze cererii inamicului de a îți face rău; prin urmare, cel mai bine este să te îndepărtezi, fără a oferi nicio șansă să fie lângă tine. Cu toate acestea, chiar și de departe, oamenii răi inspiră tot timpul amenințări împotriva celor drepți, resimțind prosperitatea, fericirea și modul în care este ei sunt folosit de Domnul. În răutatea lor, dorința este să se satisfacă.

Nu lua în considerare niciunul dintre sfaturile lui și nu te lăsa purtat de niciuna dintre propunerile lui, deoarece toate sunt contaminate de minciunile celui rău. Ceea ce el vede este doar scopul său murdar, fără să-i pese de acțiunile sale. El poate, de exemplu, să facă pe o persoană credincioasă Domnului, să nu se supună ordinelor divine, pentru că, de fapt, el nu este nici măcar puțin interesat de mântuirea celor pierduți.

Cei răi înarmează orice fel de capcană. Prin urmare, dacă cel neprihănit nu este atent, veghetor și în duh, el poate fi dus la necinste, infidelitate conjugală și acte de prostituție. Unii chiar își sfătuiesc sora să-și trădeze soțul, iar alții îi sugerează mamei sau tatălui să găsească pe altcineva. Faptul că nu-l iubesc pe Cel Preaînalt i-a dezbrăcat de orice atribut a binelui.

Secretul pentru ca să nu cazi și a nu imita pașii păcătosului este să nu te abați de la preceptele divine. Nu există nici o modalitate de a scăpa de influența rea, decât să te agăți de ceea ce este scris în Biblie. Soțul care nu-l cunoaște pe Domnul, poate chiar să vorbească în urechea jumătății sale, în ceasul intimității conjugale, că nu l-ar deranja dacă ea ar avea o relație cu o altă persoană. Acest lucru se datorează faptului că, din gura celor răi, iese doar ceea ce îl mulțumește pe diavol.

Propunerile celor nelegiuiți vin în cel mai dificil moment prin care trecem: „Lasă-ți soțul, proast-o, și bucură-te de viață!”; „Nu mai fii un fraier, patronul tău se îmbogățește cu munca ta și tu ce ai realizat?”; "Ah! Este o prostie, toată lumea o face, tu de ce să nu o faci? ”. Probabil că ai auzit multe astfel de fraze și responsabilitatea este a ta dacă vei asista la cei răi.

Dumnezeu ne-a dat poruncile Sale pentru a ne elibera de capcanele lui Satana. Acest tip de persoane sunt mesageri ai celui rău pentru a te scoate din prezența divină și a te face să te împiedici și să suferi. Așadar, fii prudent și fugi de cei răi.

 

 

În Hristos cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!