Mesajul zilei

29/12/2020 - SFÂRȘITUL TRAGIC AL PĂCĂTOȘILOR ȘI AL CELOR RĂI

De aceea cei răi nu pot ține capul sus în ziua judecații, nici păcătoșii în adunarea celor neprihăniți.

Psalmii 1.5

Dacă cei răi - oamenii care fac rău și au plăcere în a prejudicia, îi disprețuiesc pe cei din jur din cauza purei lor perversități sau inventează ceva împotriva cuiva - și cei răi - cei care nu respectă ceea ce spune Dumnezeu, dar preferă să se îmbogățească pe spatele altora și să folosească minciuni pentru a obține favoruri – dacă ar fii atenți la finalul pe care îl vor avea, ar începe să acționeze diferit.

Există momente în care trebuie să venim la judecată cu Domnul împotriva vreunui rău care ne atacă, precum o boală incurabilă sau de durată, un atac al diavolului în familie, un accident care poate lăsa sechele sau o problemă în domeniul financiar. Asta pentru că dacă o facem fără a-l avea pe Atotputernicul cu noi, fără a-L avea drept apărător, nu vom avea succes.

Cei răi nu stau niciodată cu capul sus la judecată, ocazie când Dumnezeu ne permite să ne ducem adversarul înaintea Lui pentru a ne scăpa de asuprirea care ne atacă. Cu toate acestea, dacă, prin acțiunile noastre, am dat motive pentru un astfel de atac rău, înainte de a merge la judecată, trebuie să ne împăcăm cu Domnul, mărturisind greșeala noastră și asumându-ne iertarea pe care ne-o dă El. Astfel, cu ajutorul divin, vom fi biruitori.

La judecată, inamicul va face orice pentru a ne acuza și, dacă nu suntem fermi în revelația Adevărului, nu ne va putea elibera (Ioan 8.32). Prin urmare, nu luați niciodată calea celui rău, chiar dacă se dovedește a fi mai profitabil sau mai plăcut. Cel mai bine este întotdeauna să ai încredere în Cel Preaînalt, oferindu-i domnia asupra vieții tale, și nu demonului ispitei. În acest fel, nu vei pierde niciodată un caz în fața lui Dumnezeu.

Numai cei care au fost spălați și răscumpărați de sângele lui Isus intră în adunarea celor drepți. Cu toate acestea, mulți dintre cei care au intrat acolo, după un timp, s-au lăsat duși de dușman spre căile murdare și perverse. Unii au mers atât de departe încât au depășit pe cei mai pierduți păcătoși. Dar totuși, ei încă se pot pregăti, pentru că altfel nu vor rămâne în adunarea celor neprihăniți, ci vor suferi o pierdere veșnică.

Așa fiind, de ce să te lași purtat de minciunile lui Satana, când este posibil să trăiești în prezența singurului Dumnezeu? Domnul este atotputernic și dragoste în același timp. Cu El, nu vei rata nimic și vei fi păzit și protejat de cel rău și de săgețile sale murdare, distructive și rele. Acesta este un moment de reflecție. Vrei să ai sfârșitul trist ca al celor păcătoși și răi, sau vrei să trăiești cu Isus pentru totdeauna?

Deci, înainte de a fi prea târziu, ia decizia corectă: fii un fiu care îi dă plăcere Domnului. La ce bun, de exemplu, să ai unul sau mai mulți amanți, dacă sfârșitul tău va fi iazul de foc? De ce să nu onorezi ceea ce ți-a dat Dumnezeu? Decizia este a ta!

 

 

În Hristos cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!