Mesajul zilei

30/12/2020 - CERE UN SEMN DOMNULUI

Fă un semn pentru mine, ca să vadă vrăjmașii mei și să rămână de rușine, căci Tu mă ajuți și mă mângâi, Doamne!

Psalmii 86.17

Adesea, o persoană cade în păcat și este considerată pentru totdeauna rea, o „ciumă” care trebuie eradicată. Chiar mărturisindu-se, celor pe care i-a jignit și Domnului, obținând astfel iertare, ceilalți continuă să o vadă cu ochi răi și nu mai au încredere în ea. Acum, dacă iertarea a fost obținută, dacă ea va trăi în Rai cu Isus și cu cei mântuiți și Dumnezeu Însuși nu are nimic împotriva ei, de ce există această răutate?

Există cazuri, în care o persoană, aproape cade, dar, ajutat de Domnul, se recompune în timp și continuă în prezența divină. Cu toate acestea, societatea nu o iartă și o masacrează, etichetând-o ca fiind periculoasă. Chiar dacă persoana poate face bine celor din jur este dată deoparte. Care este calea de ieșire pentru ea: acceptă această judecată cumplită și inumană sau scapă de ea?

David a simțit în pielea sa ceea ce mulți oameni au simțit, a avut o slăbiciune care a cauzat de fapt rău cuiva. Dar cine nu a căzut niciodată? În unele cazuri, nu a existat nicio finalizare, a fost doar o încercare. Religioșii din vremea lui Isus pretindeau ca oamenii să fie omorâți cu pietre în anumite situații, iar acest lucru s-a întâmplat multor oameni astăzi.

David i-a cerut Domnului un act de favoare din partea Sa. Aceasta servește drept un sfat pentru cei care se află sub judecata morală a celor care, de multe ori, nu au morala de a judeca, deoarece au căzut, de asemenea, de mai multe ori. Diferența dintre ei este că, în al doilea caz, nimeni nu știe ce s-a întâmplat, dar Dumnezeu știe totul. Din acest motiv, cel mai bine este să mărturisești totul, scăpând complet de mâinile inamicului și apoi

să-I ceri Domnului să arate un semn al bunătății Sale, astfel încât acuzatorii să fie rușinați.

Totul se rezolvă în prezența lui Dumnezeu. El nu s-a așezat încă pe scaunul de judecată, dar o va face într-o zi. Astăzi, Domnul este Avocatul și mijlocitorul tău și vrea să te scoată din necazuri. De aceea, cere-ți iertare pentru toate Domnului și celor din jur, astfel încât acuzatorii tăi să nu mai aibă nimic de spus despre tine, deoarece ai fost îndreptățit de Cel Preaînalt.

Astfel, când vezi semnul divin, cei ce te urăsc vor deveni confuzi, vrășmașii tăi vor rămâne de rușine, iar conștiința lor va țipa, pentru că a ta a fost eliberată. De fapt, ei trebuie să caute de asemenea justificarea Domnului și să se îndrepte, astfel încât să nu sufere pentru eternitate. Dumnezeu este interesat să caute și să mântuiască pe toți cei care s-au rătăcit și au devenit vinovați, dar pentru aceasta, este necesar să-I cerem un semn pentru noi, așa cum a făcut psalmistul.

Nu ar fi frumos că acum să îți ceri iertare, să te schimbi, să Îl accepți pe Isus ca Domn și Mântuitor, când ai înțeles ce poate face Dumnezeu cu cei care vin la El, pentru a primi îndurarea Lui? Făcând acest lucru, El îți va da ție un semn.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!