Mesajul zilei

31/12/2020 - ACEASTA SĂ FIE RUGĂCIUNEA TA!

Doamne, adu-Ți aminte de David și de toate necazurile lui!

Psalmii 132.1

Există cei care se gândesc doar la ei înșiși, dar în sensul de a avea bunuri materiale, de a fi vindecați și de a trăi în prosperitate. Aceste lucruri sunt bune, dar sunt acordate ca o extindere a Împărăției lui Dumnezeu și a dreptății Sale, care trebuie căutată mai întâi (Luca 12.31). Omul are mult mai multe nevoi decât își imaginează, iar când partea sa duhovnicească este completă, și a celorlalți este.

David a învățat că trebuie să-I ceară Domnului să-și amintească de el. Acest tip de rugăciune ar trebui să fie făcută de toți cei care îi acordă lui Dumnezeu întâietate, astfel încât să primească toată atenția de la puterea cerească. Când Cel Preaînalt vrea să cheme pe cineva pentru o lucrare specială, El își amintește că acea persoană vrea să fie folosită. Trebuie să înțelegi că Tatăl își dorește ca tu să te prezinți ca lucrător.

Dacă Dumnezeu ar alege pe cineva, din congregația ta, pentru a-l face un om de afaceri de succes, El ar fii putut să te aleagă pe tine? Ești pregătit ca să fii folosit? Dacă ar alege pe cineva care să finanțeze construcția unui adunări într-un anumit oraș, s-ar putea gândi la tine? David a vrut ca Domnul să-și amintească mereu de el. Același lucru îl vrei să tu ?Vrei să fii amintit de Tatăl ceresc?

Pentru David, orice poruncă divină trebuia să fie respectată. Tot ceea ce spunea Atotputernicul, el considera o poruncă, un ordin care trebuia numaidecât îndeplinit. Dacă există același sentiment în tine, fii sigur că Cel Preaînalt te va avea în memoria Lui. Acum, cine nu este credincios în cele mai mici lucruri nu i se va încredința lucruri mari (Luca 16.10). Împlinește ceea ce Dumnezeu ți-a dat deja să realizezi.

Când vezi o persoană care își vinde trupul în prostituție, având corpul mutilat, devenind opusul pe care îl avea la naștere, sau se pierde în droguri, ce simte inima ta? Când o persoană ușoară insinuează să aibă o relație extraconjugală cu tine, care este reacția ta? Îți pasă de destinul etern al păcătoșilor sau crezi că merită cu adevărat să piară în Iad?

Dacă lucrarea lui Dumnezeu nu-ți afectează sufletul; dacă soarta celor pierduți, chiar și a membrilor familiei tale, nu contează pentru tine; cum își va aminti Domnul de tine când își propune să realizeze ceva mai mult pentru omenire. Tatăl nu i-a ales pe unii oameni pentru ca ei să fie ca o insulă de prosperitate și fericire; de fapt, El caută slujitori care, vor să fie instrumente, în mâinile Sale, pentru a Își îndeplini scopurile.

Dumnezeu vrea să-Și amintească, în favoarea ta, de toate încercările tale; pentru aceasta, El te-a invitat să intri pe poarta cea strâmtă și să treci pe calea cea îngustă

(Matei 7.13). În acest fel, poți fi ales de El, pentru a face un lucru care îți va aduce profit pentru eternitate - mântuirea.

 

 

În Hristos cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!