Mesajul zilei

01/01/2021 - UN ACT DE NOTAT

Eu îți șterg fărădelegile ca un nor, și păcatele, ca o ceață: întoarce-te la Mine, căci Eu te-am răscumpărat. –

Isaia 44.22

Nu este nimic mai trist, în viața unui fiu al lui Dumnezeu, decât să cadă în păcat, fie el mare sau mic. Tristețea care invadează inima, adăugată la lipsa comuniunii cu Dumnezeu, plus lipsa de dorință de a se ruga și lipsa puterii de a rezista atacurilor celui rău, îl face pe cel mântuit să se simtă cel mai rău dintre oameni. Aceasta este lucrarea Duhului Sfânt, pentru ca creștinul să se pocăiască și să fie iertat.

Există o singură soluție pentru cel care s-a lăsat dus de păcat: să-l caute pe cel care l-a prejudecat sau l-a necinstit și să i se mărturisească, că regretă de ceea ce a făcut. Dacă cel care a făcut rău cuiva moare, deși a petrecut ani plângând înaintea lui Dumnezeu, nu va avea fericirea eternă, care îi așteaptă pe cei care ascultă de Cuvântul Învățătorului. Cât mergem încă pe drum, trebuie să scăpăm de adversar, astfel încât să nu fim aruncați în temniță. (Luca 12.58).

Pe de altă parte, când cineva complotează cu cineva care a înșelat, dezonorat sau făcut vreun alt act păcătos, el se duce la picioarele Domnului și își mărturisește greșeala, cerându-I iertare, primește îndurarea. Atunci păcatele lui sunt iertate și dispar. Cu aceasta, cel care a păcătuit are din nou comuniune cu Tatăl, conștiința sa este în pace și-și poate continua drumul, de parcă nu ar fi greșit niciodată.

Diavolul este un maestru în a face din cei iertați, cei mai buni pescari ai săi, iar cel mai rău lucru este că lor le place. Cu undița sa și cu un cârlig ruginit, ei reușesc să salveze păcatele aruncate în marea uitării cu mult timp în urmă (Mica 7.19). Acum, cei care sunt iertați sunt chemați să fie pescari de suflete pierdute și nu de păcate, care au fost scoase din memoria divină.

Fii atent la ceea ce spune Domnul. Potrivit profetului Isaia, atunci când tu oferi condițiile, Cel Preaînalt îți șterge fărădelegile tale ca un nor. Există, undeva, un specialist care să poată recrea norul pe care soarele l-a desfăcut? Bineînțeles că nu, pentru că acesta a dispărut și nu se va mai întoarcă niciodată. Așa se ocupă Domnul de nelegiuirile sale; când El te iartă și te purifică, păcatele tale sunt șterse din în memoria Lui.

Nici Tatăl nu își va aminti păcatele noastre. El a promis că le va șterge ca și cum un nor dispare. Cu alte cuvinte, Domnul te învață să nu mai accepți sugestia inamicului, pentru că nu este benefică pentru viața ta. Dacă ai urmat aceste instrucțiuni și păcatele ți-au fost șterse, nici măcar Tatăl nu le va mai aduce înapoi, pentru că, la fel ca norul și ceața când se risipesc, dispar.

Domnul sfătuiește: Întoarce-te la Mine, căci Eu te-am răscumpărat. Acesta este secretul pe care mulți oameni trebuie să-l învețe, deoarece, în ciuda faptului că sunt mântuiți, iertați și unși, ei continuă să facă ceea ce le spune mintea lor. Acceptă invitația, pentru că astfel vei sta sub ocrotirea Lui!

 

 

În Hristos cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!