Mesajul zilei

02/01/2021 - CUM SE POATE ÎNTÂMPLA ACEASTA?

Nicodim I-a zis: "Cum se poate naște un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale și să se nască?"

Ioan 3.4

Surpriza lui Nicodim la revelația lui Isus nu ar trebui să fie un subiect de glumă, deoarece și noi, când ne confruntăm cu o anumită revelație din Scripturi, nu înțelegem anumite lucruri. Dacă Domnul nu ne învață ceea ce este scris, vom pierde multe binecuvântări. Am fost recreați în Hristos pentru a umbla în lucrările bune pe care El ni le-a pregătit în prealabil. Dar ce înseamnă acesta? Cum va fi? Când se va întâmpla aceasta, vom fi foarte surprinși.

Nu înțeleg cum Domnul face, de exemplu, un abdomen „să scadă” în timpul unui mesaj, dar am văzut să se întâmplă aceasta, în adunarea din São Paulo, în timp ce predicam. În acel moment, în mesajul meu, mi-a trecut prin minte că ar trebui să spun că Dumnezeul Bibliei este minunat. Atunci, un bărbat, cu o burtă care, după spusele lui, îi ajungea până la genunchi (pentru a merge, folosea un tip de bretele), a simțit o bucurie extraordinară în acel cuvânt, iar burta lui a revenit la normal.

Un alt caz a fost cel al Sandrei, care într-un accidentat i-a ars o mare parte din corp. Avea mâna dreaptă cu 18 cm mai mică decât stânga. Era într-o vineri, la o reuniune de la ora 14.00. Când am terminat rugăciunea, am întrebat: „Cine a fost vindecat în sală?” Ea a sărit de bucurie. Așa că am rugat-o să vină lângă mine și să ne spună ce i s-a întâmplat. Emoționată, ea a spus: „Este incredibil, pentru că este prima dată când vin aici și primesc un miracol ca acesta”.

Când aveam 11 ani - eram fiu al unui zidar, cu adevărat sărac - m-am uitat pentru prima dată la televizor. Mi-a plăcut ceea ce am văzut pe micul ecran, așa că m-am întors cu spatele la televizor și mă uitam la oamenii care păreau toți hipnotizați. Cum îi aparțineam deja lui Isus, am spus: „Doamne, această afacere cu televiziunea este foarte bună. Nu vorbește nimeni la televizor despre Domnul. Îți voi face o promisiune: dacă îmi dai condiții, într-o zi voi vorbi despre Tine la televizor ”.

Poate că, când ai auzit ceva de la Dumnezeu care te-a marcat, ai întrebat: „Cum poate fi asta?”. Ei bine, subiectele duhovnicești sunt revelate duhovnicește, prin înțelepciune și putere divină. Știu că Tatăl ceresc îi va chema pe mulți să-L reprezinte în anii următori. Cel care va fi convocat nu trebuie să lase inamicul să-l înșele, crezând că este incapabil să îndeplinească porunca divină; căci atunci când Domnul cheamă pe cineva la o lucrare, El Însuși o va face. Trebuie doar să crezi.

Cine a fost Ilie care l-a provocat pe Ahab? Cine a fost David, în a lupta împotriva leului, ursului și apoi cu uriașul. Dumnezeu a scos deja apă din stâncă, a stins violența focului, a închis gura leilor și este gata să lucreze asupra tuturor celor care cred ceea ce spune El.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!