Mesajul zilei

03/01/2021 - NOUL TESTAMENT

Tot astfel, după Cina, a luat paharul și a zis: "Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de cate ori veți bea din el."

1 Corinteni 11.25

Ce moment frumos! Ucenicii care au participat la ultima cină cu Învățătorul au fost informați despre acest eveniment minunat: au auzit despre Noul Testament și că Vechiul Legământ încheiat cu Moise nu va mai exista. Acum, Noul Legământ a fost pecetluit și a intrat în vigoare când, pe cruce, Hristos a strigat: "S-a isprăvit!"  (Ioan 19.30). Acum, suntem într-un Legământ superior, făcut prin promisiuni mai bune (Evrei 8.6).

Acest Nou Legământ îți oferă drepturi și privilegii. Pentru că ești fiu al lui Dumnezeu, ai abilitatea de a-l numi pe Dumnezeu, Tatăl tău. Ca fiu, ai devenit moștenitorul Celui Preaînalt - continuând lucrarea pe care a început să o facă Isus - și astfel ai dreptul să folosești Numele lui Isus pentru a intra în prezența divină și a mustra lucrările întunericului, pentru că în Hristos poți face aceleași lucruri pe care le-a făcut și El.

Noul Testament era tot ceea ce un om avea nevoie pentru a fi mântuit. După sacrificiul Mântuitorului, nu mai exista nicio separare între Dumnezeu și creația Lui. Acum, la fel cum Isus a spus că El și Tatăl erau doar unul, dacă ești în Hristos, vei fi și tu unul cu Domnul. Când ungerea este pe viața ta, nu te porți ca și cum ai fi un simplu om, ci așa cum s-a purtat însuși Isus. Cel care crede în Hristos poate face ceea ce a făcut Fiul lui Dumnezeu (Ioan 14:12).

Noul Legământ nu va îmbătrâni niciodată, nu trebuie îmbunătățit sau refăcut. El îți asigură în general toate nevoile. Fiind în El, poți lupta cu forțele întunericului și să le învingi. Tot ceea ce ai nevoie este să îl aduci pe Dumnezeu în acțiune, să crezi în ceea ce Tatăl revelă în Cuvântul Său și să ordoni ca așa să fie. Chiar acum, orice vei determina sub revelație va veni la tine.

Cea mai bună parte este că ai fost făcut ministru al Noului Testament. Deci, dacă stai tăcut, oamenii nu vor primi nimic; dar dacă îți ocupi locul tău în Hristos și determini binecuvântări, Dumnezeu va fi cu tine așa cum a fost cu Isus. De fapt, poți face orice în Hristosul care te întărește (Filipeni 4:13). El este Mediatorul acelui legământ și, atunci când îți faci partea ta, Domnul Își îndeplinește Slujirea. Ce îți lipsește pentru ca să îți obții binecuvântarea?

Nu-L dezamăgi pe Cel Preaînalt; El a știut ce face atunci când te-a chemat să faci parte din acest binecuvântat Legământ. Acum, tot ce ai nevoie sau vei avea nevoie vreodată ți se va da, dacă ai încredere în ceea ce îți arată Tatăl în Cuvânt. Aceasta este ceea ce poți face. Toată puterea lui Dumnezeu se așteaptă ca tu să acționezi în limitele Noului Legământ, astfel încât acesta să intre în funcțiune în numele tău.

Atunci, de ce să lași pentru mai târziu, dacă ești un ministru al Noului Testament? Du-te și intră în posesia a ceea ce este al tău. Dumnezeu va cinsti tot ce a spus în Cuvântul Său binecuvântat.

 

În Hristos cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!