Mesajul zilei

04/01/2021 - ÎNTRU HRISTOS NE ÎMBOGĂȚIM ÎN TOATE

Căci în El ați fost îmbogățiți în toate privințele, cu orice vorbire și cu orice cunoștință.

1 Corinteni 1.5

Pavel începe această scrisoare către corinteni, spunând că i-a mulțumit lui Dumnezeu cu privire la harul Domnului, care le fusese dată în Isus Hristos. Apoi, apostolul spune că în Hristos, ei au fost îmbogățiți în toate privințele, cu orice vorbire și cu orice cunoștință. Aceasta se referă, de asemenea, la toți cei pe care Tatăl i-a chemat, sfințit și uns pentru a fi slujitori al Noului Testament.

Gândește-te bine: am fost îmbogățiți în toate, ceea ce înseamnă că nu există mizerie duhovnicească în contul nostru, ci bogăție în toate. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru a trece prin viață fără a demonstra toată puterea pe care o are Dumnezeu, operația Sa miraculoasă și slava Sa înălțată. Dacă, în Hristos, am fost îmbogățiți în toate, atunci nouă nu ne lipsește nimic. Trebuie să căutăm îndrumări de la Cel Preaînalt pentru a ne bucura de ceea ce spune El că ne aparține.

Fără Isus, așa cum a spus El, nu putem face nimic (Ioan 15: 5). Dar în El, suntem îmbogățiți în toate și, prin urmare, putem face aceleași lucruri ca și El. Chiar să și înmulțim pâinea, dacă este cazul; să transformăm apa în vin, dacă este necesar, sau să înviem morții, dacă Domnul ne poruncește să facem acest lucru. În cele din urmă, putem arăta lumii ceea ce credința în Hristos este capabilă să facă pentru oricine crede.

Să fim sinceri și să recunoaștem că aceste cuvinte par a fi o nebunie a unui predicator iresponsabil; așadar, nebunia se află în învățăturile negative, diminuate și nesărate care ne-au fost învățate. Potrivit lui Pavel, am fost îmbogățiți în tot Cuvântul; de aceea, nu ne lipsește nimic, din ceea ce Dumnezeul nostru are de dat cuiva.Suntem bogați în Cuvântul care va rezolva problemele.

Domnul nu ne-a limitat în cunoaștere. Dimpotrivă, El ne-a dat întreaga înțelepciune în Hristos. Ceea ce este necesar din partea noastră, este mai mult timp în prezența divină, în consacrare, în respectul interdicțiile date de El și mai multă detașare de lucrurile materiale. În acest fel, vom putea ajunge la ceea ce Dumnezeu ne-a învățat și unde ne-a trimis.

Este timpul să schimbi felul în care te rogi. Trebuie să încetăm să ne rugăm negativ și să începem să mijlocim ferm, pentru că dacă harul divin ne-a îmbogățit deja, de ce să-l întrebăm insistent pe Domnul dacă ar trebui sau nu să credem în ceea ce spune Scriptura? Dacă facem acest lucru, ar fi ca și cum Îl numim de mincinos. Ceea ce El a declarat este pentru a fi crezut și asumat ca adevăr complet.

Dumnezeu va întări pe oricine ia decizia să creadă într-un mod biblic și este dispus să facă voia Sa. În fața oricărui atac al inamicului, arătați hotărâre, certitudine și neînfricare, deoarece ceea ce declară Cuvântul este adevărul cel mai pur.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!