Mesajul zilei

05/01/2021 - PLANUL CELOR RĂI

Da, ei pun la cale să-l doboare din înălțimea lui: le place minciuna; cu gura binecuvânta, dar cu inima blestema.

Psalmii 62.4

Succesul, pe care cel drept îl reușește în credința sa, în Hristos, îi face pe cei răi să ardă de mânie. Printre cei răi, există un complot, pentru a-l răsturna pe slujitorul lui Dumnezeu din poziția sa. Aceștia se consultă reciproc, pentru a pune la cale cum vor face acest lucru. Așadar, cu plăcere, vorbesc minciuni, se binecuvântează, se felicită și, în inimile lor există blesteme, care aceasta sunt neobosit aruncate către cei drepți; fără îndoială, planul lor vine de la Satana.

Secretul este să ai încredere numai în Dumnezeu și să-ți antrenezi sufletul să aștepte, în tăcere acțiunile divine; cu aceasta, cei drepți vor vedea mântuirea Domnului. Totuși, dacă disperi sau te înfurii de ceea ce ți se întâmplă și intri în atac, folosind armele omului natural, poate chiar să obții victorii, dar, în cele din urmă, îți dai seama că acesta nu a fost planul divin. Crede: așteptându-l pe Domnul, fără să fii nerăbdător și fără să deschizi gura, și El te va conduce la adevărata victorie.

Avem exemplul împăratului Asa, care, când a fost atacat de împăratul lui Israel, a cerut ajutor împăratului Siriei, care s-a aliat cu Israel și se pare că a avut succes. Apoi, Baasa, văzând că sirienii l-au abandonat și au acceptat darurile lui Asa, s-a retras din orașele pe care le luase din Iuda. Cu materialul pe care l-a lăsat Baasa, Asa a construit două orașe, dar planul divin era ca armata siriană să cadă în mâinile lui.

Nu contează dacă cei răi speculează cum îi vor doborî pe cei drepți; nu vor reuși. Cel neprihănit îl are pe Dumnezeu de partea lui și, odată cu aceasta, când va veni ungerea asupra lui, puterea celor răi va cădea la pământ. Totuși, dacă te temi și cauți un ajutor pentru a-ți ajuta poporul, care nu este de la Cel Preaînalt, sau da te comporți ca cel pierdut, îl jignești pe Atotputernicul. Singura modalitate în care poporul lui Dumnezeu poate să câștige este să caute și să urmeze îndrumarea divină.

Cel drept îl are pe Cel Preaînalt, stânca a sa. Odată stabilit în Dumnezeu, el nu va fi zguduit de furtuna inamicului. Domnul este mântuirea celor drepți, deci nu există nicio șansă, ca fiul lui Dumnezeu, să piardă vreo bătălie. Secretul este să ai încredere în ceea ce a spus Creatorul și să folosești credința care ți-a fost dată pentru a înfrunta vicleniile celui rău și a le învinge. Cei drepți vor aduce întotdeauna laude Domnului.

Dacă, despre ceea ce vorbim aici, s-a întâmplat și în viața ta, nu te teme. Cel Preaînalt, care ți-a vorbit de nenumărate ori, vede totul și, la momentul potrivit, îi va face pe cei răi să cadă. Victoria va fi pentru cel care are încredere în ceea ce a spus Cel Preaînalt; prin urmare, el nu va fi atins (Psalmii 91.7). De ce să te agiți, dacă Atotputernicul a promis că va fi ajutorul tău. Urmează ceea ce îți spune credința ta în Isus, pentru că ți-a fost dată ca să devii un învingător.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!