Mesajul zilei

06/01/2021 - ELIBEREAZĂ-TE DIN SUFERINȚĂ

Sunt foarte amărât: înviorează-mă, Doamne, după cuvântul Tău!

Psalmii 119.107

Una dintre cele mai semnificative victorii pe care inamicul le obține în viața unei persoane este aceea de a-l pune într-o mare suuferință, pentru că odată cu asta, sufletul său intră în agonie. Apoi, fără controlul a ceea ce i se întâmplă, ea se deschide acțiunilor nocive ale stăpânului înșelăciunii. Cel mâhnit nu gândește corect, nu poate medita la ceea ce spune Dumnezeu și nu se roagă așa cum ar trebui. Acest lucru se datorează faptului că amărăciunea îl duce la o suferință excesivă, în care știe că trebuie să facă ceva, dar nu știe ce.

Psalmistul a spus că se află într-o mare suferință, ceea ce înseamnă că se află într-o stare de duh în care nu se poate controla, iar acest lucru nu este bun. Oricine umblă așa, poate chiar să-și lase casa sau să comită ceva greșit și trist. Deci, dacă sufletul tău este afectat de faptul că nu reușești ceva sau simți că trebuie să faci ceva și nu poți, soluția este să te întorci la Cuvântul lui Dumnezeu și să-l lași pe Domnul să-ți vorbească despre soluția acestui rău.

Oricine este în mare suferință are nevoie de Tatăl pentru a-l înviora, pentru că doar așa poate ieși din mâinile adversarului. Dumnezeu dă viață prin Cuvântul Său. Pentru mine, motivul pentru care El a pus acest Psalm în Biblie este ca toți cei suferinzi să știe că, dacă se roagă și cer eliberare, o vor primi. Cu toate acestea, observă că Cel Preaînalt face acest lucru prin Cuvântul Său. Așadar, cere ajutor divin și citește un Psalm sau un capitol din Evanghelie.

O persoană poate fi slabă în minte, la fel cum poate deveni slăbită în corp; apoi apar simptomele. Există mulți indivizi a căror problemă nu este fizică, deși suferă de unele boli fizice. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când sursa unei probleme se află în suflet, este posibil ca boala să apară într-o parte a corpului. Adevărul este că, starea duhului este aproape întotdeauna măsurată prin ceea ce se întâmplă în fizic. Deci, ai grijă de interiorul tău., astfel încât exteriorul să fie sănătos.

Dacă crezi că ceva nu este bine sau trebuie îmbunătățit, roagă-te pentru acesta și nu te gândi la ea tot timpul. Cei care își imaginează că li se poate întâmpla ceva rău, deschid ușa pentru ca o mulțime de boli oportuniste să se manifeste în corpul lor. Cu toate acestea, inima omului nu a fost făcută să fie sub atâta presiune. Marile suferințe afectează de obicei sănătatea în general, direct sau indirect.

Așadar, pune-ți soarta în mâna Domnului și în crede-te în El (Psalmii 37.5). Aceasta este una dintre cele mai bune atitudini pe care o poți face. Nu fi nerăbdător din nimic, nu te întrista pentru ceva care nu a decurs bine și nici nu te lăsa purtat de minciunile inamicului. Fii ferm și constant în ceea ce Dumnezeu îți revelă. Crezând în ceea ce spune Cuvântul, te poți elibera de amenințările inamicului. Isus ne-a lăsat pacea Sa și nu există nimeni care să o poată lua de la cei care cred (Ioan 14:27).

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!