Mesajul zilei

07/01/2021 - ÎNFRÂNGEREA COMPLETĂ

Sufletul meu este lipit de țărână: înviorează-mă, după făgăduința Ta!

Psalmii 119.25

Moartea și învierea Domnului Isus ne-au dat biruință deplină asupra diavolului și a lucrărilor sale. Dar, pentru că nu știm sau nu acționăm corect, inamicul a reușit să ne țină pe mulți dintre noi în minciunile sale. Rezultatul este că, vedem copii ai lui Dumnezeu în nevoie, ceea ce nu ar trebui să se întâmple, deoarece în Numele lui Isus, toți cei mântuiți pot scăpa de lucrările diavolului.

Unii nu au grijă și cad în păcat. Drept urmare, și-au văzut puterea slăbită, fiind depășiți de probleme, boli și alte rele ale diavolului. Chiar și așa, în loc să se întoarcă la Tatăl nostru, care iartă, s-au scufundat în eroare. Mai grav este că acești indivizi știu că, dacă rămân în mâinile lui Satana, destinul lor va fi moartea eternă. Deci, ce se poate face pentru ei? Răspunsul este: ceea ce ne spune Dumnezeu.

Trebuie să căutăm ajutor de la Domnul. Nu putem lăsa inamicul să-i distrugă pe cei care au fost într-o zi salvați. Cel Preaînalt i-a recreat pentru a fi regi și preoți pe pământ (Apocalipsa 5.10), dar, căzând în capcana Iadului, s-au lipit de țărână - poziția cea mai de jos în care ar fi putut coborî. Acum, târâindu-se pe țărână ca un șarpe, acești oameni știu că viitorul lor este o veșnică condamnare și, dacă nu se pocăiesc, se vor pierde pentru totdeauna.

Psalmistul a experimentat cât de mult suferă cel care merge în păcat, prin urmare, a făcut ceea ce era bine în ochii lui Dumnezeu: a cerut să fie înviorat, adică să i se dea din nou viață. Cu toate acestea, El a înțeles că acest lucru nu va veni ca prin magie, ci conform Cuvântului. Cel mai mare ajutor, pe care îl putem oferi celor care cad în păcat este să căutăm, de la Cel Preaînalt un Cuvânt pe care să le dăm; în caz contrar, el va continua să meargă spre pierzare.

Când Cuvântul este revelat, știm ce să facem. Aceasta trebuie să se întâmple cu cel care a căzut, văzând că orice alt ajutor, duhovnicește vorbind, nu te va scoate din ghearele inamicului. Cei care au sufletul lipit de țărână- cea mai rea poziție în care se poate găsi o persoană - trebuie doar să asculte decizia pe care Domnul a luat-o pentru ei. Repetarea mesajelor religioase nu vă poate ajuta; totuși, un cuvânt venit de la Dumnezeu te va ridica.

Mijlocirea este bună, dar, doar să-i spui Tatălui să aibă milă, de un astfel de persoană, să o ajute să se ridice și să nu o lase să moară în păcat, nu va rezolva problema. Rugăciunea noastră trebuie să fie dirijată de Duhul Sfânt și nu o rugăciune simplă cântată și repetată. Dacă primim un cuvânt de la Dumnezeu, putem face multe pentru cei care au căzut, deoarece, atunci când simte ungerea în mesaj, persoana se va ridica.

 

 

În Hristos cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!