Mesajul zilei

08/01/2021 - PRIETENUL TREBUIE SA ARATE COMPASIUNE

Cel ce suferă are drept la mila prietenului, chiar dacă părăsește frica de Cel Atotputernic

Iov 6.14

Noi suntem reprezentanții lui Isus; pentru aceasta, putem folosi Numele Său și putem vedea puterea divină, să ne servească în același mod în care a îndeplinit cerințele Sale. Dacă acționăm sub direcția divină, nu există nicio modalitate în care să eșuăm. Astfel, este foarte important să fim ghidați întotdeauna de Cel Preaînalt. Trimisul lui Dumnezeu trebuie să vorbească întotdeauna conform Cuvântului Său.

Tot ceea ce Domnul poate face pentru cei pierduți este condiționat de atitudinile noastre. Dacă nu mergem, El nu va merge; dacă noi nu vorbim, El nu va vorbi; dacă nu mustrăm demonii și nu le cerem să oprească acțiunile lor dăunătoare și să plece, vor continua să domine oamenii și să-i distrugă. Acest lucru ar trebui să ne facă să simțim un mare simț al responsabilității, deoarece fericirea a milioane de oameni depinde de acțiunea noastră.

Diavolul știe cum să-i tulbure pe oameni, dar noi știm cum să-i eliberăm, acest lucru a venit Isus să facă aici în lume (Luca 4.18). El a spus că ne-a dat exemplul, astfel încât, așa cum a făcut El, să facem și noi (Ioan 13.15). Din acest motiv, dacă nu facem ceea ce Învățătorul face, greșim complet. Nu a existat, nu există și nu va exista un singur om în lume, care să poată anula sau modifica ordinele lui Hristos. Ceea ce El a spus trebuie să fie împlinit cu rigurozitate.

Prin urmare, când vezi o persoană suferind, bolnavă, tulburată sau dominată de orice păcat, în Numele Domnului, arată-i compasiune. Cu aceasta, cuvântul din Iov 6.14 se va împlini și tu vei fi prietenul celor suferinzi. Dumnezeu ne-a făcut reprezentanții Săi în acest scop; dacă eșuăm în misiunea pe care El ne-a dat-o, cum vom arăta compasiune? Responsabilitatea noastră este mare.

Cei care părăsesc frica de Dumnezeu trebuie găsiți și consolați, altfel se vor pierde pentru totdeauna. Versetul citat nu a venit din capul niciunui om, ci din inima Tatălui. Acest lucru se datorează faptului că Domnul nu dorește ca niciunul dintre ai Săi să se piardă (Ioan 6:39) și ne-a însărcinat să-i întâlnim pentru a le da Cuvântul Adevărului. Inamicul a reușit să înșele mulți oameni, pentru acesta trebuie să vorbim tuturor despre iubirea divină.

Misiunea noastră este foarte frumoasă și sublimă. Trebuie să căutăm perle ascunse pe câmp și să le cumpărăm pentru Cel Preaînalt. Dacă facem asta, răsplata noastră va fi foarte mare, pentru că un suflet valorează mai mult decât tot aurul din această lume. Deci, nu te lăsa păcălit de mincinos. Ai, peste viața ta, autoritatea Regelui etern să mergi pe calea cea bună și să faci ca mulți să intre în Împărăție.

 

 

În Hristos cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!