Mesajul zilei

09/01/2021 - PRIETENUL NECAZURILOR

Cei ce vă temeți de Domnul, lăudați-L! Voi toți, sămânța lui Iacov, slăviți-L! Cutremurați-vă înaintea Lui, voi toți, sămânța lui Israel! Căci El nici nu disprețuiește, nici nu urăște necazurile celui nenorocit și nu-Și ascunde față de el, ci îl ascultă când strigă către El.

Psalmii 22.23,24

Celor care îl respectă pe Domnul li se spune să-L laude. Faptul că Îl respectă le oferă certitudinea că sunt favorizați de mâna divină. De fapt, oricine respectă Cuvântul lui Dumnezeu, pe lângă faptul că este protejat de atacurile rele, primește binecuvântarea de a înțelege ceea ce îi aparține în Hristos și în a avea înțelepciunea de a lua în stăpânire tot ceea ce este destinat celor care îl au pe Domnul, al lor Dumnezeu.

Descendenții lui Iacov vor fi binecuvântați, deoarece nu există descântec, nici lucrarea întunericului care va ajunge la el (Num 23,23). Cei care devin slujitori ai lui Dumnezeu vor vedea întotdeauna promisiunile divine împlinite în viața lor; de aceea, ei trebuie să-L slăvească pe Domnul care i-a ales și i-a despărțit de lume. Ei dovedesc că merită să-l cunoaștem pe Cel Preaînalt și să-i respectăm voia; din acest motiv, ei sunt liberi de răul pe care diavolul îl face omului.

Adevărul este că toți cei mântuiți îl respectă pe Domnul - iubindu-L din inimă - având și păzind poruncile Sale (Ioan 14:21). Sămânța lui Israel, omul care a știut să lupte cu Dumnezeu și să predomine, nu se lasă înșelat de minciunile lui Satana. El este capabil să apuce îngerul și să nu-l lase să plece înainte de a fi binecuvântat. Este adevărat că acest neînfricat slujitor al lui Dumnezeu face diferența între alți oameni.

Tatăl ceresc nu disprețuiește și nici nu urăște necazurile celui nenorocit. Creatorul știe că acesta trece prin situații dificile, pentru că a fost pregătit să slujească în vremuri care vor cere o mare predare și o ascultare completă față de El. Unii oameni sunt împinși la extremele granițelor sfințeniei, dar nu cad; sunt testați în arena încercărilor, unde cei slabi se lasă conduși de tentații, cu toate aceasta se arată fermi și hotărâți.

Dacă ai fost încercat de foc, să știi că ai fost aprobat ca un slujitor care nu-L va trăda pe Domnul, dacă îți va fi încredințată o lucrare mai mare. Lucrarea lui Dumnezeu are nevoie de oameni care nu se lasă luați de încercările ușoare ale demonilor, unde această forța a răului a făcut tot ceea ce îi stă în putință, să-i ispitească în toate modalitățile. Așa s-a întâmplat și cu Învățătorul și, cum El nu a păcătuit, nici poporul Său nu va cădea în conversația diavolului.

În vremurile ispitei, când părea că nu poți suporta, Domnul nu și-a ascuns fața față de tine, ci El s-a uitat la tine și te-a îmbrățișat, și astfel ispita a încetat în acel moment. Dar când n-ai mai putut suporta și ai strigat, Domnul ți-a răspuns și te-a liberat. De aceea Dumnezeu te-a iubit și te-a chemat să fii unul dintre cei care Îl vor reprezenta, făcând lucrarea Sa sfântă.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!