Mesajul zilei

10/01/2021 - PORȚILE NEPRIHĂNIRII

Deschideți-mi porțile neprihănirii, ca să intru și să laud pe Domnul.

Psalmii 118.19

Dumnezeul cel Preaînalt nu este rău, El nu îi binecuvântează doar pe unii și, pe de altă parte, de ceilalți nu îi pasă. Cei care sunt trimiși să predice Cuvântul știu ce responsabilitate au în a transmite mesajul într-un mod corect și deslușit, astfel încât cei pierduți, bolnavi și cu alte suferințe să fie realizați prin harul divin. Dacă o facem bine, vom fi răsplătiți de Domnul; în caz contrar, vom fi trași la răspundere pentru această încălcare.

Succesul sau eșecul umanității depind de cei creștini. Nu putem da vina pe religii sau acuza oamenii că nu vor să-și schimbe viața. Unii oameni ar fii dat orice pentru ca să cunoască Adevărul pentru a avea pace, sănătate, prosperitate și să fie fericiți. Cu toate acestea, diavolul, care îi subjugă, le astupă urechile și înțelegerea, astfel încât să nu asculte și să nu priceapă cât de ușor este să fii a lui Dumnezeu.

Când oamenii au norocul de a găsi un adevărat slujitor al Domnului, ei primesc revelația Duhului Sfânt și, cu aceasta, abandonează vechea religie a fricii și a formalismului, întorcându-se la Isus și apoi trec printr-o schimbare completă. . Așa s-a întâmplat în Brazilia, unde, în fiecare zi, oamenii îmbrățișează Evanghelia și lasă deoparte ritualismul liturgic, care chiar poate fi bogat și variat, dar bine nici unul nu face.

Vai de cel care, a fost chemat și pregătit să-l reprezinte pe Domnul, și se lasă dus de păcat sau de problemele normale ale vieții! Persoana respectivă va plăti un preț atât de mare pentru neascultarea sa, încât, fără îndoială, nu va compensa disprețul său. Cuvântul lui Dumnezeu ne avertizează: Blestemat să fie cel ce face cu nebăgare de seamă lucrarea Domnului!... (Ieremia 48.10). Pe de altă parte, este foarte plăcut și îmbucurător să faci, lucrarea Domnului, în mod corect.

Scriitorul acestui psalm, a fost clar când a cerut să i se deschidă porțile neprihănirii - revelațiile care îi aparțin în Hristos; în plus, el a garantat că le va folosi. Iată secretul, care va face ca orice persoană să fie învingătoare: să ceri să-ți fie dezvăluit Cuvântul, care te va duce la hambarul divin, pentru ca să intri în posesia a celui ce este al tău. Avem totul pregătit și pus în așteptarea noastră, după mântuirea noastră în Isus.

Prietene, când Dumnezeu îți deschide porțile neprihănirii sau doar una, intră și fii mulțumit de revelația care ți-a fost dată. Revelația, care ajunge în cunoașterea ta, aduce cu ea tot ce este necesar pentru ca binecuvântările să existe în viața ta. Cel Preaînalt speră că, în cele din urmă, Îl vei lăuda pentru că ți-a deschis ușa.

Roagă-te pentru ca Domnul să îți deschidă înțelegerea, care te va ajuta să pricepi ceea ce a fost deja pus la dispoziția celor care sunt acceptați ca membri ai familiei divine. Adevărul este acesta: binecuvântările de care ai nevoie au fost deja determinate. Du-te, intră în posesia a ceea ce este al tău și bucură-te de bunătatea divină.

 

 

În Hristos cu dragoste,

 

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!