Mesajul zilei

11/01/2021 - CÂND EȘTI ÎN NECAZ

Pentru Numele Tău, Doamne, înviorează-mă; în dreptatea Ta, scoate-mi sufletul din necaz!

Psalmii 143.11

Când cineva simte că nu mai are puterea în a rezista, el nu exagerează. Lipsa de comuniune cu Domnul slăbește duhul omului, la fel cum trupul slăbește, atunci când nu este hrănit corespunzător. Comuniunea are loc prin revelația Cuvântului. Religioșii, deși se străduiesc să respecte regulile bisericii, nu pot să audă sau să vorbească cu Dumnezeu.

Grupul, cu cei mai mulți oameni lipsiți de viață, este compus din religioși. Trăiesc recitând rugăciuni, scrise de oameni care nu aveau Duhul lui Dumnezeu, căci dacă ar fi avut, ar fi ascultat ceea ce spune Scriptura. Biblia declară că persoana care adaugă ceva în revelație, va primi toate urgiile scrise în Cartea lui Dumnezeu și, dacă va scoate ceva, partea lui de mântuire îi va fi luată (Apocalipsa 22. 18,19).

Cine se simte lipsit de viață, fără energie, trebuie să caute de la Domnul înviorarea sufletului său, fără de care aceasta, nu va avea nici cea mai mică condiție pentru a învinge ispitele care vor apărea. Chiar și în cadrul adunărilor noastre și alături de oamenii care predică Cuvântul, se poate întâmpla această descurajare. Cei care părăsesc Cuvântul și pornesc pe calea păcatelor, vor fi în curând la fel de slabi ca și când nu ar fi avut niciodată prezența divină cu ei.

Cererea în a fi înviorat, nu trebuie făcută pe baza unor merite, pe care persoana crede că le are, ci din iubirea pe care Creatorul o are pentru Numele Său. Aceasta este cea mai puternică cerere care poate fi făcută și care, fără îndoială, va fi acceptată de Tatăl. Cu toate acestea, cel ce cere trebuie să o facă din inimă, fără nici o prefacere. Când te rogi pentru dragostea numele Domnului, ține seama de sfatul pe care Duhul lui Dumnezeu îl dă în acest psalm, iar strigătul tău va primi un răspuns cu repeziciune.

De asemenea, psalmistul a cerut, de dragul dreptății lui Dumnezeu, ca sufletul lui să fie scos din necaz. Când a scris acest lucru, neprihănirea Domnului nu se împlinise încă. Pledoaria psalmistului a fost făcută pentru ca el să privească înainte și să aibă putere. Astăzi, cum Isus a fost la crucea Calvarului, unde a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră și dreptatea divină a fost completată pe deplin, orice va fi cerut pe această bază va primi răspuns.

Nu-ți lăsa sufletul în primejdie; Isus a promis că ne va vizita și inimile noastre se vor bucura (Ioan 16:22). Când ți se va întâmpla acest lucru, în aceeași clipă, vei vedea că tristețea va da loc bucuriei și, odată cu aceasta, va fi suficient să crezi, pentru ca tot ceea ce ceri în Numele lui Isus, să se împlinească. În zilele sale, David a experimentat adevărul făgăduinței divine. În același mod cum psalmistul a făcut, tu de asemenea trebuie să ceri, să crezi și să experimentezi tot ce este mai bun din Dumnezeu.

 

 

În Hristos cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!