Mesajul zilei

14/01/2021 - CÂND DUMNEZEU SPUNE “FĂ!”

Cât priveşte faptul că Faraon a visat visul de două ori, înseamnă că lucrul este hotărât din partea lui Dumnezeu şi că Dumnezeu Se va grăbi să-l aducă la îndeplinire.

Geneza 41.32

Este bine să luăm seama la ceea ce Domnul spune. Mai mult de atât, când Îi înțelegem mesajul, este ca și cum El ar vorbi cu noi pentru a doua oară. Iosif din Egipt a spus asta lui Faraon, susținând că dacă Dumnezeu Și-a înnoit revelația înseamnă că este vorba de o determinare a Celui Preaînalt, iar El Se străduia să o facă. Împăratul David, de exemplu, a spus că a auzit de două ori că puterea era a Celui Preaînalt (Psalmii 62.11).

Când Isus a ajuns la Betsaida, un orb a fost adus înaintea Lui. Atunci, El l-a luat de mână și l-a scos afară din sat. Apoi, a acoperit cu salivă ochii lui și Și-a pus mâinile asupra sa, întrebându-l dacă vede ceva. Răspunzându-I, orbul a spus că vede pe oameni ca pe niște copaci. Învățătorul Și-a pus mâinile din nou peste el, iar omul a început să vadă normal. Cea de-a doua atingere a lui Isus ne redă limpezimea vederii (Marcu 8.22-25).

Sunt mulți oameni ce vin la adunările noastre, dar nu slujesc cu adevărat lui Dumnezeu. Ei știu că Isus este singura Cale, dar, văzând cum alți oameni sunt folosiți de Domnul, spun că nu înțeleg de ce Dumnezeu nu-i folosește. Pastorii nu reușesc niciodată să-i mulțumească și, dacă ceva nu le merge bine, se îndepărtează imediat. Astfel, dacă ar auzi pentru a doua oară ceea ce este spus, ar fi la rândul lor biruitori.

Adevărul este că, dacă auzi ca oricine altcineva – cu auzul natural – credința nu-ți va ajunge în inimă; dar, când auzi a doua oară, înțelegi revelația, iar puterea și înzestrarea îți sunt date. Biblia ne învață că credința vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos. (Romani 10.17b). Auzind pentru a doua oară, vei înțelege că a sosit momentul de a folosi puterea lui Dumnezeu; așadar, nu întârzia, căci El are grabă.

A auzi cu sufletul este ca și cum Dumnezeu ar repeta ceea ce a spus. Cine aude pentru ”a doua oară” nu trebuie să aștepte pentru a-și însuși ceea ce i s-a vestit. Înțelegând ceea ce Dumnezeu spune, ți se îngăduie să acționezi în Numele Său, determinând ceea ce trebuie. Orice zădărnicire în realizarea lucrării va fi numai din cauza ta. Trebuie să știi că, atunci când înțelegi revelația, Dumnezeu se grăbește.

Isus a spus că unul din cei 12 apostoli Îl va trăda; toți au auzit asta o dată, numai Iuda de două ori (Matei 26.20,21,25). Domnul le dăduse șansa de a se căi. Cum trădătorul nu s-a folosit de prilej, Isus i-a dat o bucată de pâine înmuiată (Ioan 13.26), și acesta a ieșit să-și îndeplinească misiunea (v. 27,30). Ceilalți ucenici au auzit numai o dată și, de aceea, au crezut că a plecat pentru a cumpăra ceva pentru sărbătoare sau pentru a da săracilor (v. 28,29).

Iosif a spus lui Faraon că visul pe care-l va avea înseamnă șapte ani de belșug și, apoi, alți șapte de foamete. Dacă acest conducător nu se grăbea să acționeze, poporul său putea să sufere ani de sărăcie, iar vina ar fi fost a lui. Însă El a pus pe Iosif drept autoritate supremă peste țara sa și și-a cruțat nația de foametea anunțată (Geneza 41.28-57).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!