Mesajul zilei

15/01/2021 - DE CE EXISTĂ GRABĂ?

Şi iată, un înger al Domnului a stat lângă el pe neaşteptate şi o lumină a strălucit în temniţă. Îngerul a deşteptat pe Petru, lovindu-l în coastă, şi i-a zis: „Scoală-te, iute!” Lanţurile i-au căzut jos de pe mâini.

Faptele Apostolilor 12.7

Biserica din Ierusalim nu vroia ca Petru să rămână în temniță și să aibă același sfârșit ca Iacob, ucis de Herod. Aceasta s-a folosit de arma cea mai eficientă de care fiii lui Dumnezeu pot face uz – rugăciunea – și, de aceea, a primit răspunsul sfânt. Astfel, de îndată ce îngerul Domnului S-a făcut prezent, o lumină a strălucit în temniță. Apoi, trimisul ceresc l-a atins pe proroc, trezindu-l și cerându-i să se ridice degrabă. Atunci, lanțurile i-au căzut jos de pe mâini.

Cel Preaînalt are nenumărate modalități de a-Și realiza voia, dar are nevoie mereu să-I fim unelte, mai ales dacă Biserica tace sau nu reacționează, iar Domnul nu poate lucra. El a scos poporul lui Israel din Egipt numai fiindcă Moise a primit misiunea și L-a reprezentat înaintea lui Faraon. Seceta a fost adusă în Israel drept pedeapsă nelegiuirii lui Acab, din cauză că Ilie a pedepsit pe împăratul cel trufaș. Dacă suntem smeriți, Dumnezeu va lucra și în zilele noastre.

Fără îndoială, suntem răspunzători de creșterea criminalității în veacul nostru. Violența se află în largul ei fiindcă nu am înțeles că cei ce sunt stăpâniți de droguri, de exemplu, sunt importanți pentru Dumnezeul nostru și, de aceea, trebuie să ne ducem la ei cu mesajul lui Isus. Păcatul a intrat în viața multor robi ai Celui Preaînalt din cauză că nu am propovăduit Cuvântul cum ar trebui.

Trimișii Domnului duc mereu lumina în închisori, iar diavolul nu are cum să se opună celui ce umblă sub autoritatea sfântă. Astfel, chiar dacă poporul este stăpânit de diavol, dacă omul ce a primit misiunea își deschide gura, zilele întunericului peste acea țară se vor sfârși degrabă. De aceea, când Dumnezeu lucrează pentru noi, trebuie să ne ridicăm iute, căci Cel Atotputernic va făcea să ne cadă lanțurile.

Așadar, fii atent ca să te trezești la cea mai mică atingere a unsului lui Dumnezeu. Cei ce stau de veghe trebuie numai să se pună în picioare imediat. Domnul nu ar trimite niciodată pe cineva pentru a-I face voia fără să-i dea și putere; astfel, cu semnalul verde, însuși Tatăl merge în față, deschizând drumul și făcând astfel încât ușile să rămână deschise până ce lucrarea Sa va fi realizată după modul în care a determinat.

În consecință, să nu-ți fie frică, și nici să nu încetezi de a face lucrarea ce ți s-a încredințat. Cel Preaînalt știe de ce te-a chemat pentru a-I îndeplini poruncile. Lumina ce va străluci în cele mai întunecate temnițe care îi țin pe cei nevinovați sub stăpânirea celui rău va face ca orice lanțuri, oricât de puternice, să cadă la pământ. Astfel, în clipa în care ai înțeles mesajul sfânt, ridică-te iute, căci Dumnezeu lucrează deja pentru tine.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!