Mesajul zilei

16/01/2021 - VESTIREA MINUNATĂ A EVANGHELIEI

Căci în inima Mea era o zi de răzbunare şi venise anul celor răscumpăraţi ai Mei.

Isaia 63.4

Dumnezeu Și-a dorit din toată inima, din ziua în care diavolul a ispitit pe Adam și Eva, să recupereze paguba suferită de planul Său. El crease pe om pentru a-I fi tovarăș și partener în creația Sa; însă, păcatul a creat o breșă care, după vrăjmaș, ar fi veșnică. Diavolul nu și-a imaginat că Domnul va plăti prețul necesar pentru a Se răzbuna pe suferința prin care umanitatea a trebuit să treacă.

Bătălia mântuirii noastre nu a fost un act teatral în care puterile binelui și răului reprezentau o hotărâre aprobată de Cel Preaînalt. Fiul lui Dumnezeu a trebuit să se coboare și să Se despoaie de slava Sa, să devină unul asemenea nouă, să fie răstignit, părăsit de Dumnezeu – să treacă prin moartea duhovnicească și, apoi, prin cea trupească. Toate acestea trebuiau să se întâmple, altfel, nu am fi avut nici cea mai mică posibilitate de a ieși din robie.

După ce a murit, Isus S-a pogorât în lumea morții. Diavolul împreună cu demonii săi sărbătoreau, crezând că planul lui Satana izbândise, căci Fiul lui Dumnezeu fusese despărțit de Tatăl și, acum, se afla în mâinile lor. Însă, în cele trei zile petrecute pe pământ, după ce a plătit prețul învierii noastre, Învățătorul a biruit forțele diavolești, a luat cheile locuinței morților și iadului din mâinile conducătorului suprem al răului și a înviat (Apocalipsa 1.18).

Dumnezeu planificase toate aceste lucruri în inima Sa. Isaia asemuiește pe Domnul cu un războinic viteaz ce a venit din Edom și Boțra, îmbrăcat cu haine strălucitoare, ce calcă mândru în plinătatea puterii Lui, vorbind despre neprihănire și gata de a aduce mântuirea. Hainele Sale sunt roșii, fiindcă a călcat singur în teasc (Apocalipsa 19.15). Nu era nimeni cu El și, în mânia Sa, El a strivit strugurii și Și-a mânjit hainele Sale.

Așa este Isus când îți iese în cale; El este viteaz prin excelență și aduce neprihănirea drept pavăză și, de aceea, îți poate ierta toate păcatele și te poate răscumpăra pentru Dumnezeu. Domnul nu vine niciodată cu vreo slăbiciune, ci cu deplina Sa putere. În acest fel El se află acum lângă tine pentru a-ți aduce victoria de care ai nevoie. Crede în acest adevăr și vei primi acum ceea ce dorești.

Ridică-te! Pune stăpânire pe ceea ce este al tău, căci anul celor răscumpărați de Domnul a sosit. Nu se poate ca Dumnezeu să nu lucreze pentru tine acum. Pe de altă parte, nu există nimic care să nu bucure mai mult pe Domnul decât faptul de a te scăpa de toată lucrarea diavolească. Haide! Crede acum, căci El este gata de a te vindeca, de a te elibera și de a-ți da fericirea ce a fost dobândită cu un preț foarte mare – propria Sa viață. Așadar, depinde numai de tine; ce vei face oare?

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!