Mesajul zilei

19/01/2021 - POPORUL TREBUIE SĂ VADĂ PUTEREA LUI DUMNEZEU

Israel a văzut mâna puternică pe care o îndreptase Domnul împotriva egiptenilor. Şi poporul s-a temut de Domnul şi a crezut în Domnul şi în robul Său Moise.

Exod 14.31

Este foarte important ca robii lui Dumnezeu să se folosească de puterea dată de Domnul prin botezul cu Sfântul Duh. Astfel, família, prietenii, vecinii, colegii de muncă și chiar necunoscuții se vor minuna văzând mâna Sa puternică. A înceta de a folosi autoritatea pe care Învățătorul a dat-o ucenicilor Săi înseamnă să dai greș în orice lucru. Pentru a fi biruitori, Domnul i-a acoperit cu ungerea Sa.

Poporul de azi este la fel cu cel din trecut. În vremurile din vechime, dacă Moise ar fi spus cuvinte deșarte, israeliții nu l-ar fi primit drept trimisul lui Dumnezeu. Egiptenii, din porunca sa, nu ar fi crezut în amenințările sale și nu ar fi permis ca robii evrei să iasă în țara izbăvirii. Însă, când au văzut că Cel Atotputernic nu se juca și că puterea Sa era adevărată prin mijlocirea robului sfânt, au crezut în Domnul și în robul Său Moise.

Greșeau în toate felurile cei ce nu-și exercitau autoritatea ce le fusese încredințată. Aceștia nu înțelegeau că numai ceea ce face pe om să-i fie teamă de Domnul este demonstrația puterii. La începutul ministerului meu, Brazilia era pe punctul de a deveni casa vrăjitoriilor. Însă, când poporul a început să vadă că Numele lui Isus eliberează pe cei asupriți de duhurile rele, foarte mulți oameni și-au dobândit izbăvirea.

Nu de puține ori am auzit oameni spunând: ”Ah! Dacă aș fi știut că în Numele lui Isus putem desface lucrările întunericului, nu am fi slujit demonului!”. În puțin timp, adunările noastre au început să fie pline ochi. Asta se repetă azi cu oricine își asumă cu hotărâre locul în Isus. Am lucrat în acest minister de la începutul anilor ’70, iar exemplul meu a fost urmat de mulți.

Teama – sau lipsa curajului – pentru a păzi porunca Învățătorului este un semn că există lucrarea întunericului în viața celui ce o încearcă. Ori, când omul citește Biblia sau ascultă propovăduirea Evangheliei, inima i se umple de bucurie și curaj! Însă, dacă dă ascultare la ceea ce demonul spune, omul nu face nimic pentru a elibera pe cei rătăciți și asupriți; în consecință, acest om și familia sa vor suferi atacurile celui rău.

Din ziua în care Isus a înviat, diavolul știe că a fost învins. Hristos are, în mâinile Sale, cheile morții și ale Locuinței morților (Apocalipsa 1.18). Așadar, nu ai de ce să-ți fie frică de amenințările celui rău; până la urmă, este ca un câine fără colți, care, deși mârâie și încearcă să se repeadă asupra celui ce-i iese în cale, nu-i poate face nimic. Dipotrivă, cei ce se încred în Domnul devin tot mai puternici (Psalmi 125.1) și, de aceea, îi slobozesc pe cei întemnițați, trăind biruitori!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!