Mesajul zilei

20/01/2021 - NU DECEPCȚIONA PE CEL CE A CREZUT ÎN TINE!

Şi mai-marele temniţei a pus sub privegherea lui Iosif pe toţi întemniţaţii care erau în temniţă. Şi nimic nu se făcea acolo decât prin el.

Geneza 39.22

Povestea lui Iosif este una dintre cele mai frumoase. Fiu de tată nobil, a fost vândut ca sclav și, pus în situația de a păcătui, s-a împotrivit de a o face din respect pentru Dumnezeu. El a preferat să ducă o viață cumpătată, și nu să se bucure de plăcerile de care ar fi putut avea parte în casa stăpânului său. Fiind nevinovat, a fost pus în temniță sub false acuzații, dar, cum era rob al Domnului, nu a întârziat de a fi ajutat.

Cine este în Domnul se va deosebi mereu de ceilalți; nu este nevoie să se auto promoveze, să se lase folosit în practici greșite sau să profite de cineva. Tatăl știe să-l spijine. În puțin timp, în temnița din Egipt, întemnițatul Iosif a fost pus responsabil peste ceilalți întemnițați. Asta s-a întâmplat pentru că era credincios lui Dumnezeu. Cine se lasă amăgit de plăcerile trupești va vedea că acestea nu sunt decât capcane ale vrăjmașului.

Când un fiu al lui Dumnezeu știe că mâna cea sfântă l-a însărcinat cu o lucrare anume și l-a făcut membru într-o familie ce îl prețuiește, atunci acesta face primul pas către succes. Cei ce sunt în Domnul fac să curgă apă din stâncă, să se pogoare foc din cer și să închidă gura leilor (Isaia 48.21; 2 Împăraților 1.9-16; 1Sm 17.34-36). Robii lui Dumnezeu au ungerea sfântă ce nu-i lasă să se facă de rușine.

Dacă sunt puși să conducă o firmă, de exemplu, se dovedesc a fi capabili, dedicați și cinstiți; de sunt aleși într-o funcție publică, nu abuzează de autoritatea ce li s-a dat, iar de sunt desemnați șefi de sector, în scurt timp, sectorul lor va fi dat de exemplu. Tatăl ceresc Se bucură să-Și vadă fiii urmându-I sfaturile. De aceea, El însuși îi apără sau îi ajută la nevoie (Psalmi 35).

Robii Domnului știu că El îi poate trimite într-un loc care să le folosească de lecție, chiar dacă este vorba și de o temniță. Și, când va sosi momentul de a ieși de acolo, El nu-i va scoate pe ascuns, ci va face astfel încât toată lumea să știe că este vorba de un om al lui Dumnezeu, care acum este gata de o viață mai bună. Îndrumarea pe care Cel Preaînalt o dă celor ce cred în Cuvântul Său îi face mai buni în toate lucrurile. Cine se încrede în Tatăl nu va fi făcut niciodată de rușine (Romani 10.11)!

Fă tot ceea ce este posibil acolo unde Cel Atotputernic te-a pus. Nu lăsa ca bunul Nume al Domnului, ce a fost pus peste tine, să fie necinstit de cei necredincioși, compromis de vrăjmașii credinței creștine și motiv de batjocură pentru cel ce își începe drumul în credința în Isus. În toate cele fii cinstit, sfânt și supus față de ceea ce este scris, căci Cel Preaînalt va fi marea ta Răsplată. Nu înceta niciodată de a onora pe Dumnezeu care ți-a încredințat Împărăția Sa!

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!