Mesajul zilei

25/01/2021 - GÂNDIRE ZADARNICĂ

Isus, care cunoştea lucrul acesta, le-a zis: „Puţin credincioşilor, pentru ce vă gândiţi că n-aţi luat pâini?

Matei 16.8

Domnul Dumnezeu a înzestrat pe om cu o minte inteligentă, ce trebuie să fie mereu vie, cât și să aibă o viață de belșug în această lume. Însă, când este vorba de lucrurile despre care El ne vorbește, capacitatea de a înțelege Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să vină de la El. Tot ceea ce Domnul îți arată prin Cuvântul Său va fi necesar să fie deslușit prin ajutorul Duhului Sfânt. Se amăgesc amarnic cei ce iau hotărâri prin raționamente logice.

Atrăgând atenția asupra vreunui lucru prin Cuvântul Său, Domnul te îndeamnă să-L cauți și, astfel, să primești îndrumarea pe care El vrea să te facă să o urmezi. Isus a spus : Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.  Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide (Matei 7.7,8). Așadar, să nu nesocotești niciodată ceea ce ți-a sărit în ochi ! Ci, roagă-te, fiindcă atunci când înțelegi revelația sfântă, te vei bucura de ceea ce ți s-a spus; aceasta este dovada că acest mesaj vine de la Dumnezeu.

Domnul a atras atenția ucenicilor, spunându-le că trebuie să se păzească de aluatul fariseilor (Matei 16.6). Ei au înțeles că duceau lipsă de ceva despre care uitaseră: să ieie pâini. Ori, logica aceasta funcționează numai despre ceea ce se referă la lucrurile materiale, nu și la cele duhovnicești. Ei nu au înțeles ceea ce Dumnezeu le spunea și credeau că le fuseseră vorbit despre pâinile pe care uitaseră să le ieie, și care le erau necesare.

Pentru chestiunile obișnuite de viață, de ne punem mintea la lucru, vom găsi soluție. Când omul își dă seama de purtarea pe care trebuie să o aibă – și o ia efectiv, ajungând la un rezultat satisfăcător – nu poate face din asta o doctrină. Cuvântul Domnului ne avertizează că celui ce adaugă ceva la cuvintele profeției sfinte i se va adăuga urgiile descrise în Biblie (Apocalipsa 22.18). To ceea ce vine de la Dumnezeu va fi întotdeauna arătat prin revelația despre ceea ce este scris.

Astfel, fii mereu atent la citirea Scripturilor sau ascultarea propovăduirii Cuvântului. Asta nu înseamnă că trebuie să fii preocupat, ca și cum te-ai afla într-un concurs despre cel ce primește cele mai multe revelații sfinte. Așadar, când simți că El îți spune ceva, ia aminte la Biblia Sfântă și verifica dacă O urmezi prin ceea ce crezi că este revelație. În caz negativ, renunță la ea cu totul.

Nu există, și nici nu va exista greșeală în Sfânta Scriptură, și cu atât mai puțin Domnul îți va arăta ceva nou ce nu a fost consemnat încă în Ea. Potrivit Cuvântului, vei vedea că în acest mod El Își călăuzește fiii. Și astăzi trebuie să ne păzim de aluatul fariseilor, ce se află peste tot. Îi recunoști după faptul că transmit multe învățături, însă, de fapt, nu au practicat niciodată nimic din ceea ce spun.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!