Mesajul zilei

26/01/2021 - NU FI UN SEMĂNĂTOR NEPRICEPUT

Cine seamănă nelegiuire, nelegiuire va secera, şi nuiaua nelegiuirii lui este gata.

Proverbele 22.8

Orice om poate fi semănător al neprihănirii sfinte sau al nelegiuirii. Comentariile pe care le facem despre orice sunt importante pentru modul în care vom trăi. Cine nu spune adevărul pierde prilejul de a aduna binecuvântări pentru viitor. Când creștinul își închide gura și nu vorbește despre rezolvarea problemelor, își pierde capacitatea de a folosi puterea sfântă. Trebuie să vorbești mereu despre ceea ce Dumnezeu poate și vrea să facă.

În orice moment, semănăm o sămânță și, dacă nu plantăm Sămânța cea bună – Cuvântul Domnului – vom deveni semănători de neghină, de vânturi ce vor aduce furtuni și tot felul de suferințe. Cea mai proastă atitudine pe care cineva o poate avea este de a omite de a spune adevărul, căci, astfel, împiedică dreptatea sfântă de a se manifesta și de a pune capăt neliniștii. Nu pierde niciodată ocazia de a face binele.

Nu este întâmplător faptul că fiii lui Dumnezeu află un lucru, cunosc o anumită persoană sau se află într-un loc anume. Pentru toate acestea există un scop sfânt! Când, de exemplu, vedem că răul își face loc în viața cuiva, avem obligația de a lăsa Duhul lui Dumnezeu să ne folosească. Ceea ce spunem va atârna greu în viața oricui: de vom spune ceea ce este negativ, vom împiedica puterea sfântă să lucreze în acea viață.

Dacă creștinul nu spune adevărul, omul la necaz rămâne fără sprijinul lui Dumnezeu și, astfel, irosește o ocazie foarte bună de a pune autoritatea sfântă la lucru și de a primi în schimb ajutorul Său. Nu-ți închide niciodată gura, căci în tine se află rezolvarea tuturor problemelor, atâta timp cât vorbești potrivit Cuvântului Domnului. De aceea, străduie-te să nu umbli niciodată la întâmplare, ci să te iei după prezența sfântă.

Niciodată să nu fii de acord cu diavolul, căci se folosește mereu de minciună pentru a face pe cineva să fie diperat și, astfel, să ieie cele mai nesocotite hotărâri. Ca reprezentant al Tatălui, ai puterea de care au nevoie cei rătăciți, dar, de nu o folosești, vei ajuta pe ispititor. Ori, de ce să nu folosești ceea ce Domnul ți-a dat? De vei da un pahar de apă (Marcu 9.41) – un singur Cuvânt – celui însetat, vei fi rsplătit pentru fapta ta.

Fii prietenul lui Dumnezeu și niciodată să nu-ți fie rușine să umbli cu El. Astfel, vei vedea că vor fi mereu momente în care poți fi mijlocitor și, încetul cu încetul, asta va fi un lucru normal pentru tine. Domnul ne-a trimis drept martorii Săi peste tot în lume (Isaia 43.10). Așadar, îngăduie Lui să te folosească ! Astfel, vei afla că ești mai puternic prin credință, că ești întărit prin rugăciune și încrezător pentru a înfrunta luptele ce vor veni asupră-ți.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!