Mesajul zilei

27/01/2021 - CINE NE VA FI BIRUITOR?

Căci Domnul este scutul nostru, Sfântul lui Israel este Împăratul nostru.

Psalmi 89.18

Nu trebuie să faci prea multe ca să nu fii înfrânt de puterile infernale, căci, de iei seama la Cuvânt, așa cum El îți este revelat, vei înceta de a te lăsa intimidat de amenințările diavolului. Dacă ești în comuniune cu Domnul, oricât de încrezător pare a fi vrăjmașul, nu va reuși să te înfrângă. Prin mijlocirea psalmistului, Creatorul a spus că El este scutul poporului Său, iar primul pas pentru a fi ocrotit de Tatăl este de a crede în ceea ce El făgăduiește.

Diavolul este maestru în a descrie un cadru sumbru, pentru ca creștinul care nu știe ceea ce Domnul spune să fie cuprins de disperare și să înceteze de a-L urma. Ori, ceea ce Domnul a revelat nu va fi niciodată luat înapoi; trebuie să înțelegi că nu există nici cea mai mică șansă de a nu reuși lucrul așa cum a fost spus de El, chiar dacă totul din jurul tău indică contrariul. Când Dumnezeu vorbește despre ceva, acel lucru este hotărât să aibă loc și, de crezi în ceea ce El spune, Cuvântul Său nu va da greș.

Vezi ce s-a întâmplat cu tine în ultimul timp. Gândește-te dacă inima îți este încrezătoare în Domnul, sau dacă ai permis ca minciunile vrăjmașului să pună stăpânire pe viața ta. Dacă nu există blestem fără motiv, după cum spun Scripturile (Proverbele 26.2), ceva anume a făcut posibil ca Tatăl să nu te poată păzi. Închide această ușă și vei vedea că Dumnezeu va face ceea ce a promis când nu va mai exista obstacol în calea Sa.

Pune-ți în inimă că Domnul, Dumnezeul cel Atotputernic, îți este scutul. Dacă ceva rău te-a atins, vina este a ta în întregime. Dacă nu știi ce a permis celui rău să intre în viața ta, roagă-te pentru ca asta să-ți fie arătat. Mare grijă căci, de nu reușești să închizi deschizătura pe care Satana a folosit-o, acesta o va face din nou și, în loc de a-ți mări harul și de a-ți întări credința în Domnul, vei trece prin alte atacuri ale celui rău.

În istoria poporului lui Israel, observăm că fiii lui Dumnezeu lăsau o intrare vrăjmașului când se depărtau de poruncile sfinte. Analizează-te și vezi dacă nu se întâmplă asta și cu tine. Credința în Hristos aduce belșug și alte binecuvântări; cu toate acestea, sunt mulți cei care încetează de a mai căuta sfințenia, iar consecința este că diavolul le va stăpâni mintea și inima cu ispitele sale și, astfel, se depărtează de Dumnezeu și se apropie de Satana.

Oricare a fost lucrul ce a făcut posibil ca vrăjmașul să te atingă, să nu-l accepți drept rezultat final. Domnul este mereu gata de a ierta și de a ridica pe cel ce a greșit. Când Israel s-a întors la El din toată inima, a fost iertat și a început să se afle din nou sub scutul lui Dumnezeu. Astfel, diavolul și-a pierdut puterea de a se atinge de poporul sfânt. Asta se poate întâmpla cu tine acum (1 Ioan 5.18).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!