Mesajul zilei

28/01/2021 - ÎNDURĂRILE CELE DINTÂI ALE DOMNULUI

Unde sunt, Doamne, îndurările Tale dintâi, pe care le-ai jurat lui David în credincioşia Ta?

Psalmi 89.49

Psalmistul a implorat pe Domnul să-i spună unde sunt îndurările Sale cele dintâi pe care le-a jurat lui David în credincioșia Sa. Vorbind despre asta în Cartea Sa Sfântă, Dumnezeu a vrut să ne spună că acestea ne aparțin și că El nu a uitat de ele. La nevoie, strigă după ele, căci Creatorul Se bucură să le juruiască din nou. Cel Preaînalt știa ce fel de om a ales când l-a adus în Împărăția Sa și, de aceea, Tatăl nu va da înapoi din a-Și întări aceste binecuvântări.

David a știut să asculte de Domnul, iar asta a făcut posibil să devină cel mai mare împărat al Israelului, garantând că granițele țarii sale vor rămâne neschimbate și reușind să facă astfel încât aproape toate popoarele din jur să se supună Israelului. De asemenea, el a fost folosit drept scriitorul majorității Psalmilor. Cine îi citește scrierile va ajunge la concluzia că și el a fost ucenic al Domnului și, de aceea, Dumnezeu Însuși a spus despre el că este după inima Sa (Faptele Apostolilor 13.22).

Este bine de știut că orice om se poate inspira din exemplul lăsat de fiul lui Ieseu și să îndeplinească cu credință și hotărâre tot ceea ce Domnul a prevăzut pentru el. În fiecare veac, Cel Preaînalt îi ridică pe cei ce trebuie să-I înfăptuiască lucrarea, iar cei ce o fac cu mâinile curate vor vedea că El este de fapt un Tată care Se preocupă de cei ce Îi slujesc în duh și adevăr (Ioan 4.23).

Îndurările cele dintâi ale Domnului îți aparțin astăzi precum îi aparțineau lui David în vremea sa. Cei care I-au slujit din toată inima vor vedea că Domnul nu are o inimă părtinitoare. Oricine a fost primit în Împărăția lui Dumnezeu s-a convertit, s-a născut din nou și este înzestrat pentru a se bucura de toate îndurările cele dintâi ale Domnului. Astfel, când va striga după dreptul său în Trupul lui Hristos va bucura pe Dumnezeu.

Ceea ce este frumos în versetele citate este că aceste îndurări ale lui Dumnezeu au fost date lui David. Domnul S-a juruit lui David în credincioșenia Sa pentru ca să nu aibă nici cea mai mică îndoială față de acest fapt. Același lucru este valabil pentru oricine primește un cuvânt al Domnului. Aceasta dovedește că Cel Preaînalt vrea să avem o credință desăvârșită când cerem ceea ce ne aparține. Dacă ai fost deja luminat de vreo revelație biblică, cere împlinirea ei.

Dacă într-o bună zi ai greșit față de Dumnezeu, să nu-ți fie frică să te duci înaintea Sa, căci El știa totul despre tine de când te-a chemat la El; de aceea, aceste îndurări sfinte ce au fost juruite lui David vor sluji drept garanție că vei primi ajutorul sfânt. Chiar de te simți nedemn, Cel Atotputernic va onora ceea ce a spus despre tine și nu te va părăsi niciodată.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!