Mesajul zilei

31/01/2021 - PĂCATUL DE A NESOCOTI GLASUL LUI DUMNEZEU

Voi lua rămăşiţele lui Iuda care şi-au îndreptat faţa ca să meargă în ţara Egiptului, să locuiască acolo pentru o vreme; toţi vor fi nimiciţi şi vor cădea în ţara Egiptului; vor fi nimiciţi de sabie, de foamete, de la cel mai mic până la cel mai mare; vor pieri de sabie şi de foamete şi vor fi o pricină de afurisenie, de spaimă, de blestem şi de ocară.

Ieremia 44.12

Lucrul cel mai nesăbuit pe care cineva îl poate face este de a nesocoti glasul lui Dumnezeu și de a lua căi ce par a fi bune, dar care, nefiind de la Domnul, sunt cele mai rele pe care robii Celui Preaînalt le pot alege. Ceea ce înțelegem din acest mesaj este oprobriul cauzat omului de o hotărâre greșită. Asta fiindcă, din nefericire, disprețuind lumina, oamenii cad în cel mai adânc întuneric – lipsa revelației Cuvântului.

Scoțându-și poporul din Egipt, Creatorul a spus că țara unde se va duce va fi plină de belșug. Astfel, chiar dacă cele 12 seminții s-au împărțit în două națiuni diferite, ambele au prosperat. Regatul Nordului, compus din zece seminții, văzându-se cu atât de multe bogății, s-a dedat diavolului. În acea parte a țării, Domnul nu mai era slăvit, ci demonii. Idolatria era aproape totală și exista la curtea tuturor regilor.

În regatul lui Iuda, au fost conducători ce au abolit idolatria, însă, de îndată ce aceștia au murit, succesorii lor s-au dedat răului. Unde există surpuls de bani și bunuri materiale, poporul se lasă înșelat de ispitele lui Mamona, care cheamă alți demoni și mai răi decât el pentru a face din viața tuturor un infern. Cel mai rău este că asta se întâmplă cu multe familii ce nu știu să se întoarcă la Domnul.

Regatul Nordului a luat sfârșit când, sub domnia lui Oseia, asirienii au dat năvală și l-au distrus. Regatul lui Iuda a mai existat pentru o bună perioadă de timp, dar a sosit ziua în care Ierusalimul a fost călcat de Babilon, iar regele său și cea mai mare parte a populației au fost duși în robie. Totuși, unii au reușit să scape și au fugit în Egipt, unde le-a fost bine. De aceea, și alții au hotărât să le urmeze exemplul.

 

Astfel, oamenii nu mai doreau să caute pe Dumnezeu, căci nu le mai păsa. Cei ce s-au dus în Egipt au început să se închine altor dumnezei ; până la urmă, având ”pâine și desfrâu”, nimeni nu se mai gândește de două ori înainte de a părăsi pe Domnul. Așadar, cine trăiește azi îmbuibându-se, uită că, cu puțin timp în urmă, se afla în mâna demonului, iar simțindu-se liber, nu-și mai aduce aminte de Tatăl.

În consecință, a fost dur cuvântul pe care Dumnezeu l-a trimis celor ”descurcăreți”, care erau hotărâți să se ducă în Egipt, unde ceilalți au fost ”cu reușită”. Același lucru El spune celor ce se duc în căutarea unor condiții ”mai bune”de viață. Ei ies din mâinile Celui Preaînalt și cad în robia ce îi stăpânea, dar fără a ști ceea ce îi așteaptă. Așadar, oricine ai fi, întoarce-te de îndată la Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze și să vă întărească pe calea Sa, pentru a face mereu voia Lui!