Mesajul zilei

01/02/2021 - PURTAREA CELUI CE SLUJEȘTE DIAVOLULUI

„De ce nu s-a vândut acest mir cu trei sute de lei şi să se fi dat săracilor?”

Ioan 12.5

Iuda Iscarioteanul a avut privilegiul de a umbla alături de Isus și să-I fie ucenic, dar a preferat să învețe lecțiile lui Satana. El mergea în apropierea Domnului, dar nu era cu El; de aceea, a fost un trădător. Există mulți oameni cu înfățișare de fiu al lui Dumnezeu, ce vorbesc asemenea robilor Celui Preaînalt, însă lucrările lor dovedesc că nu sunt decât lucrători ai celui rău, care, într-o bună zi, ne vor putea surprinde cu purtările lor stranii.

Oamenii în Dumnezeu sunt cunoscuți pentru teama ce o au față de El (Proverbele 9.10a). De fapt, felul de a vorbi arată dacă un om slujește sau nu Domnului. Până și în modul de a merge omul sfânt se deosebește de cel păcătos, iar privirea celui ce are Duhul Sfânt este diferită de cea a celor ce nu au harul sfânt. Aceasta este pentru că ceea ce ne face să deosebim un mântuit de un rătăcit este mărturia pe care Cel Atotputernic o aduce despre el, căci, de îndată ce-l privim și auzim, ne dăm seama dacă este sau nu fiu al Tatălui nostru.

Ținând cont de acestea, este aproape de necrezut că Isus a ales un hoț pentru a-I fi trezorier, dar este adevărat (Ioan 12.6). Cineva poate spune că el a început să fure după ce i-a fost încredințată punga apostoliei, însă, de a fost așa sau nu, contează câtuși de puțin. Isus cunoștea pe toată lumea și știa ce este în inima lui Iuda. Atunci, de ce nu și-a mărturisit slăbiciunile și nu a cerut ajutor? Ori, este evident că nu se purta ca un cavaler înaintea Învățătorului.

Nu ne folosește la nimic să stăm să analizăm lucruri despre care nu vom ști niciodată, dar va sosi ziua în care toate întrebările vor primi răspuns. A fost oare Iuda ultimul hoț ce a existat în Biserică? Bineînțeles că nu. Vrăjmașul a găsit de-a lungul tuturor veacurilor oameni slabi, ce nu rezistă nici celei mai mici ispite. Zi de zi, aceștia vor deveni ”tovarășii” lui Iuda sau ai împăratului Irod, care s-a luat cu nevasta fratelui său (Marcu 6.16-18).

Trebuie să primim ungerea pentru a învăța Cuvântul lui Dumnezeu, căci, astfel, mulți se vor converti. Orice creștin trebuie să fie atent pentru a nu cădea în adulter, hoție sau orice alt păcat. Ai grijă ca exemplul tău să nu facă pe nimeni să se supună diavolului, fiindcă, de asta se va întâmpla, vei fi răspunzător. Isus a atras atenția că există bărbați ce dau jumătății lor prilej de preacurvie (Matei 5.32). Păzirea Cuvântului Domnului este ceea ce te va ocroti.

Mai mult de atât, cine ceartă pe cel ce s-a supus atingerii Celui Preaînalt, cum a făcut Iuda cu Maria, se află în afara prezenței sfinte. Robul lui Dumnezeu poate fi folosit pentru a-i preveni pe cei ce se află în greșeală, dar niciodată pe cel ce face ceea ce Duhul Sfânt i-a poruncit. Până la urmă, cei ce sunt călăuziți de Tatăl vorbesc cu cuvintele Sale, iar purtările noastre dovedesc cui îi suntem robi.

Iuda se afla pe cale greșită. Mai devreme, se învoise cu preoții să primească bani pentru a li-L da pe Isus, ceea ce demonstrează plăcerea sa pentru lucrurile diavolești. Cine se supune celui rău se uită la filme pornografice, este atras de cine nu-i este partener de viață, are fantezii sexuale, îi place luxul etc. Așadar, fugi de ispite și slujește Domnului.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!