Mesajul zilei

04/02/2021 - DUMNEZEU LUCREAZĂ PENTRU TINE

Cum niciodată nu s-a pomenit, nici nu s-a auzit vorbindu-se şi cum nici n-a văzut vreodată ochiul aşa ceva: anume ca un alt dumnezeu, afară de Tine, să fi făcut asemenea lucruri pentru cei ce se încred în El.

Isaia 64.4

Domnul, Dumnezeul nostru, care a făcut toate lucrurile din nimic, Se bucură mult să lucreze pentru noi. El ne-a făcut după chipul și asemănarea Sa; astfel, putem înțelege că visul Său era foarte mare și frumos. Făcându-ne asemănători, Cel Preaînalt s-a gândit să dea naștere unei făpturi speciale. Așa am fost făcuți, dar păcatul lui Adam ne-a cauzat cea mai mare stricăciune.

Versetul pe care îl studiem azi vorbește despre faptul că Tatăl lucrează pentru cel ce se încrede în El. Ce bine că știm asta, fiindcă această informație ne asigură că El nu a renunțat la visul Său și că, când procesul va fi terminat, cei ce se încred în El vor fi pe vecie ceea ce El a hotărât. Este numai o chestiune de timp, ce va trece. Așadar, va sosi ziua în care vom avea lucrarea desăvârșită.

Oricine a fost luminat de sfântul Cuvânt trebuie să reziste ispitelor. Este evident faptul că, de cădem, dar ne mărturisim păcatele, vom fi iertați (1 Ioan 2.1,2). Însă, care va fi deosebirea dintre cei ce au căzut și cei ce au rămas sfinți ? Se vor bucura oare amândoi de același loc și vor avea aceeași răsplată? În parabola despre lucrătorii viei, cei ce au lucrat doar un ceas au primit aceeași plată ca cei ce au lucrat toată ziua (Matei 20.1-16). Se aplică oare asta și în acest caz?

Vom fi răsplătiți pentru ceea ce am făcut în legătură cu poruncile sfinte? De fapt, nu era destulă lumină în Scripturi pentru a explica asta, dar afirmația lui Isaia m-a pus pe gânduri. El a spus: Cum niciodată nu s-a pomenit, nici nu s-a auzit vorbindu-se. Pentru mine, Dumnezeu face deosebirea dintre faptul că toată lumea are capacitatea de a auzi normal, dar unii aud cu inima. Atunci, răsplata celor mântuiți va fi la fel?

Isus a vorbit despre administrarea cetăților și a spus că celui ce are i se va cere (Luca 19.11-19). Mai mult de atât, a confirmat că are cine să-I stea la dreapta și la stânga Sa (Matei 20.23; Marcu 10.40). Cred că faptul că Dumnezeu lucrează pentru cei ce se încred în El arată că cel ce este supus va avea o răsplată mai mare. Daniel a spus că cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac şi în veci de veci (Daniel 12.3).

Ori, știm că stelele strălucesc diferit unele de altele. Așadar, fiecare trebuie să se străduie cât poate pentru a-și îndeplini misiunea. După ce vom intra în veșnicie, nicio rugăciune nu ne poate aduce ceva mai bun. Să știi că Domnul lucrează pentru cel ce se încrede în El. Ce crezi oare despre asta ? Ce fel de lucrare face El pentru ca tu să te încrezi în El ? Fie ca El să-ți dea înțelegerea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!