Mesajul zilei

05/02/2021 - DESCRIEREA ULTIMELOR ZILE

 Mulţi vor fi curăţiţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul şi niciunul din cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege.

Daniel 12.10

Fuga după bunătăți, confort, bogății și alte interesse este fără oprire. Toată lumea vrea să fie mai bună, dar, din ceea ce se aude și se știe, mulți nu au limite. Plăcerea trupească a devenit scopul pe care oamenii și-l propun să-l atingă cu orice preț – material sau spiritual. Umanitatea a intrat cu hotărâre în această luptă, însă, nu are cine să se trezească pentru a vesti că, în curând, această lume va lua sfârșit.

Este lupta forțelor binelui împotriva forțelor răului. Niciodată nu s-a văzut atâta belșug, o asemenea multitudine de idei, ca cele pe care le admirăm. Prorocul Daniel a spus că unul dintre semnele că asta este pe cale să se întâmple ar fi, în ultimele zile, mărirea cunoașterii (Daniel 12.4) – ceea ce s-a întâmplat în veacul nostru. Alt semn se referă la problema spirituală: mulți vor fi curățați. Am văzut cum Cuvântul Domnului este revelat mai mult ca niciodată.

Aceasta este lucrarea Duhului lui Dumnezeu. Majoritatea oamenilor nu înțelege că această parte este cea mai bună. Domnul însuși Își sfințește poporul, luând legile omului și făcându-l să vadă Adevărul. În cele mai bune biserici, sunt oameni ce sunt impresionați de muzică, de plânsete și de ceea ce se consideră a fi slava lui Dumnezeu, dar nu este vorba decât de emoție. Munca este mult mai serioasă decât aceste show-uri ale oamenilor. Domnul îi curățește pe cei ce Îl iubesc.

Dacă ai trecut prin mai multe ispite, dar nu ai căzut, bucură-te, căci ai fost pus la încercare. Bine este că Dumnezeu nu te-a lăsat să cazi! Cei ce au căzut trebuie să caute iertarea. Cu toții, trebuie să fim veghetori, căci lucrarea nu s-a terminat și, mai repede decât credem, pot surveni alte încercări. Drept este să te rogi pentru a fi ajutat la necaz. Domnul știe de ce îngăduie ca aceste lucruri să se întâmple.

Păcătoșii merg din rău în mai rău, fiindcă ceea ce îi inteesează este de a-și satisface poftele trupești. Dacă, ei au ”pâine și desfrâu” – hrană și divertisment – , atunci e foarte bine. Însă, este bine să stai cât mai departe de ei, de practicile și țelurile lor deoarece, cu siguranță, nimic din toate acestea nu vine de la Domnul ! Cel Preaînalt lucrează pentru a ridica un popor harnic și doritor de a realiza lucrări bune; așadar, analizează-te și vezi ce fel de purtare ai (Tit 2.14). Numai cine are și păzește poruncile se află pe calea cea bună (Ioan 14.21).

Nu va exista nicio scuză, ca cea a celui ce nu a rezistat și a căzut în păcat. Domnul ne-a avertizat că trupul este slab și nu folosește la nimic (Ioan 6.63). El ne-a acoperit cu Duhul Său Sfânt pentru a ne întări, pentru a putea înfrunta ceea ce va veni împotriva umanității (Marcu 14.38; Romani 8.26). Păcătoșii cad din cauza necunoașterii Bibliei, dar avem Legea cea Sfântă, ce ne va ține în picioare. Vezi care este situația din urmă și cere ajutor Domnului. La ce bun să tot înoți dacă te îneci la mal?

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!