Mesajul zilei

08/02/2021 - AȘA ESTE HRISTOSUL NOSTRU

Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.

Coloseni 2.9

A cunoaște pe Isus este cel mai bun lucru ce se poate întâmpla în viața noastră. El nu este doar una dintre ființele ce alcătuiesc Sfânta Treime, ci și locuința trupească a tot ceea ce este Dumnezeu. Fără îndoială, asta este o taină, căci această Ființă atât de puternică sălășluiește în inima celui ce O primește drept Mântuitor și Îi păzește poruncile. Grație acestui fapt, nici un creștin ce trăiește în comuniune cu Domnul nu trebuie să se teamă de nicio încercare.

Când propovăduiesc Evanghelia, sunt conștient că fac ceea ce este mai bine pentru adunarea respectivă. Vorbind despre Isus, îi pun pe toți ascultătorii mei într-un loc duhovnicesc atât de privilegiat, încât nu există nimic altceva asemănător. Printr-o lucrare dumnezeiască, ceea ce s-a întâmplat fecioarei Maria, ce a rămas însărcinată prin sămânța sfântă ce a fost sădită de Duhul Sfânt, se poate întâmpla cu toți cei ce aud glasul Domnului (Luca 1.30-35).

Ceea ce se petrece în sufletul celui ce aude Cuvântul binecuvântat este dincolo de orice înțelegere umană, căci, prin simplul fapt de a da ascultare la ceea ce Dumnezeu vorbește, omul primește o credință ce ar putea să-l facă să mute munții din loc (Marcu 11.23). Cine primește sfânta revelație despre ceea ce este scris își are soarta schimbată în bine pe vecie. Astfel, înșelătorul începe să fie un om de încredere, păcătosul, un sfânt, muribundul se va ridica lecuit, iar cel ce este însetat de neprihănire este ostoit (2 Corinteni 5.17; Mt 5.6).

Această cunoaștere este în stare de a înmuia și inima de piatră, făcând-o să lăcrimeze și, în același timp, omul ce-o poartă să devină propovăduitor al Bunei-Vestiri. Totul se schimbă pentru cel ce primește pe Dumnezeul cel veșnic drept Mântuitor. Din acest moment, dacă această făptură nouă este hrănită de Cuvânt, va vedea că ceea ce i s-a întâmplat nu a fost o experiență religioasă în zadar, ci venirea Celui Veșnic, care a ales-o pentru a fi unul dintre ai Săi aici în lume.

Când Avraam a văzut venirea Domnului s-a bucurat. Viziunea pe care a avut-o a fost profetică, aceeași pe care o primim când Cuvântul ne este deslușit. Așadar, o bucurie pe care n-am mai simțit-o niciodată ne pătrunde inima. În acel moment, suntem cuprinși de o exaltare până la lacrimi și aflăm planul sfânt pentru viața noastră. Astfel, plini de încredere și putere, ne vom simți ca și Învățătorul – întăriți pentru a desface lucrarea diavolului.

Preaiubitul meu cititor, nu te lăsa impresionat de experiențele religioase și pline de emoție până la lacrimi. Acestea sunt bune, dar Dumnezeu nu se află în ele. Tatăl preaiubit se află în Cuvântul Său, cu toată deplinătatea Divinității pentru a-ți da ceea ce a făgăduit. Nu pierde nicicum această venire, căci este în stare de a-ți schimba soarta pe vecie. Nu uita că ești destinatarul tuturor lucrurilor pe care Domnul făgăduiește că le va face.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!