Mesajul zilei

09/02/2021 - RĂSPLATA MOȘTENIRII

ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.

Coloseni 3.24

Nu degeaba suntem atât de urâți de diavol, care știe că Domnul Dumnezeu ne-a făcut după chipul și asemănarea Sa și, de aceea, ne urăște. Când a amăgit pe Adam și Eva, și-a văzut lucrarea realizată. Însă, când Isus a înviat din morți, Satana a fost cuprins de disperare. Vrăjmașul și-a dat seama că planul lui Dumnezeu de a ne izbăvi de păcat și de a ne cumpăra pentru El fusese înfăptuit și că, de îndată ce Buna Vestire va fi fost propovăduită, avea să piardă pe cei ce o vor primi.

Faptul de a primi pe Isus drept Mântuitor și Domn al vieții noastre este foarte important. Odată cu această hotărâre, dobândim puterea de a deveni fiii lui Dumnezeu. Astfel, practicând credința în Isus, suntem născuți din nou și devenim ființe noi. Acest proces este cheia succesului nostru. După căință, prin mijlocirea căreia ne sunt iertate păcatele, urmează botezul în apă. Prin acest procedeu, firea noastră cea veche ne este îndepărtată și îngropată (Romani 6.1-11).

Cel mai bun lucru dintre toate este că suntem fiii lui Dumnezeu fără de greșeală. Aceasta înseamnă că vrăjmașul nu mai are cum să ne învinuiască de vreun păcat din trecut. Adevărul este că am fost curățați, sfințiți și iertați – spălați cu sângele lui Isus – astfel încât nimeni nu ne mai poate osândi (Romani 8.33,34). Ca fii, devenim moștenitorii lui Dumnezeu și împreună moștenitori cu Isus (Romani 8.17); moștenirea noastră în Hristos este deplină.

Astăzi, avem o misiune: să slujim lui Isus. Asta nu înseamnă că trebuie să ne luăm după ceilalți oameni care cred în diferite religii și stau toată ziua să-și laude ”dumnezeii”, ci să primim și să păzim poruncile ce nu sunt grele. Din nefericire, din cauza necunoașterii modului drept de a proceda, sunt mulți oameni care îi imită pe acești religioși. A sluji lui Dumnezeu înseamnă să-ți asumi îndeplinirea făgăduințelor.

Este important să nu uităm că trebuie să ne asumăm din toată inima locul înaintea lui Hristos. Dacă ne dorim numai binecuvântările, nu vom avea parte de nimic. Însă, când învățăm prin Cuvânt că un lucru ne aparține și alungăm pe vrăjmaș, poruncind ca el împreună cu tot ce are să iasă din viața noastră, și credem că acel lucru va fi făcut, puterea lui Dumnezeu va lucra pentru binele nostru. Făcând asta, va fi destul de ușor să realizăm ceea ce Scripturile vestesc.

Urmând pașii învățați de la Tatăl, succesul îți va fi asigurat. Însă, să nu cauți aplauzele omului. Mare grijă să nu dai răsplata, ce îți va fi dată de Cel Atotputernic, pe recunoașterea neadevărată a omului. Până la urmă, oricine va sluji lui Dumnezeu va fi răsplătit. Astfel, ești îndemnat să slujești Celui Preaînalt din toată inima. Așadar, nu ar fi oare bine să începi chiar acum?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!