Mesajul zilei

10/02/2021 - DESĂVÂRȘIȚI ȘI DEPLIN ÎNCREDINȚAȚI

Epafra, care este dintr-ai voştri, vă trimite sănătate. El, rob al lui Hristos, totdeauna se luptă pentru voi în rugăciunile sale, pentru ca, desăvârşiţi şi deplin încredinţaţi, să stăruiţi în voia lui Dumnezeu.

Colossenses 4.12

În cel de-al 4-lea capitol al epistoliei către coloseni, Pavel îi ține la curent despre Epafra, despre care spune că este rob al lui Hristos. Este important ca cineva cu mai multă experiență folosit de Dumnezeu să facă o evaluare a lucrării tale în Domnul și să te considere ca rob al Său. Cel ce slujește Creatorului după cum spune Biblia va avea parte de o binecuvântare foarte mare și poate sluji Celui Preaînalt potrivit îndrumărilor pe care El le dă prin Cuvântul Său.

Unul dintre lucrurile ce au atras atenția apostolului și l-a făcut să scrie despre el a fost că Epafra se luptă pentru frații săi coloseni în rugăciune. Scriptura spune că cel ce nu are grijă de ai săi este mai rău decât cei necredincioși (1 Timotei 5.8). Este bine să facem ceva pentru binele poporului nostru; astfel, putem cere împlinirea făgăduinței făcute de Pavel prizonierului din închisoarea din Filipeni, care a spus că el și casa lui vor fi mântuiți de vor crede în Isus (Faptele Apostolilor 16.31).

Alt lucru pe care acest apostol l-a spus despre Epafra a fost că el nu se lupta pentru cauze nesigure. Prietenul lui Pavel avea un scop în minte luptând pentru poporul său în rugăciune. El dorea ca frații săi să nu piardă nimic din ceea ce i-ar putea face victorioși. Același lucru trebuie să facă și cel ce dorește ca ai săi să fie binecuvântați, în loc de a tot cere ca Dumnezeu să-I binecuvânteze poporul. Trebuie să ai grijă la faptul de a fi specific în rugăciune, ceea ce te va ajuta mult.

Una dintre dorințele lui Epafra când se ruga era ca poporul său să stăruie în voia lui Dumnezeu. Nimeni nu va birui în lumea duhovnicească de nu este stăruitor. Nu putem să ne aflăm alături de ai noștri tot timpul; de aceea, este nevoie să fim de neclintiți în credință, conștienți de drepturile noastre în Hristos pentru a dobândi înțelepciunea de a ne folosi autoritatea asupra puterilor împărăției întunericului, ce este dată oricui crede în Isus (Luca 10.19).

Pentru Epafra, colosenii trebuiau să se mențină desăvârșiți. A fi de neclintit în credință este una dintre condițiile principale ca cineva să nu fie înșelat de cel rău. Cei ce nu sunt desăvârșiți în credință se lasă amăgiți de legi care, în majoritatea cazurilor, vin de la demon. Diavolul se folosește de cei păcătoși - oameni cărora nu le este teamă de Dumnezeu – pentru a ne spune lucruri neadevărate. Cei ce sunt desăvârșiți în credință nu se vor împiedica niciodată.

În fine, cererea lui Epafra către Dumnezeu și pentru care se lupta în rugăciune era aceea ca colosenii, deplin încredințați, să stăruiască în voia lui Dumnezeu. Dacă azi facem o cercetare printre cei mântuiți, vom vedea că majoritatea dintre ei nu este convinsă de drepturile sale în Hristos. Asta este ceva rău, fiindcă acești oameni pot fi ușor înșelați de vrăjmaș. Voi face acum, preaiubite cititor, rugăciunea lui Epafra întru ajutorarea ta!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!