Mesajul zilei

11/02/2021 - NUMELE SLĂVIT ȘI ÎNFRICOȘĂTOR AL LUI DUMNEZEU

Dacă nu vei păzi şi nu vei împlini toate cuvintele legii acesteia, scrise în cartea aceasta, dacă nu te vei teme de acest Nume slăvit şi înfricoşat, adică de Domnul, Dumnezeul tău.

Deuteronom 28.58

Domnul Dumnezeu a făcut două mari Legăminte poporălui Său. Unul dintre ele este un contract pe care îl fac două sau mai multe persoane, în care au drepturi și obligații. Cu fiii lui Israel, Domnul face înțelegerea denumită Vechiul Testament, prin care aceștia trebuie să păzească – să respecte – toate cuvintele Legii consemnate în Panaceu (primele cinci cărți ale Bibliei), pentru ca să le fie teamă – să respecte – slăvitul și înfricoșătorul Nume al lui Dumnezeu : DOMNUL.

Ei ar trebui să învețe ceea ce este scris în Vechiul Legământ și, dacă ar păzi toate cuvintele și poruncile, ar avea capacitatea de a respecta slăvitul și înfricoșătorul Nume al Celui Preaînalt. La rândul Său, Domnul Se obliga să le stea alături, fiind Dumnezeul lor. Astfel, nu vor putea fi atinși de vrăjmaș, și nici nu se vor îmbolnăvi, ci se vor îmbogăți într-atât încât vor da cu împrumut multora, dar nu vor lua cu împrumut niciodată (Dt 28.12).

Acest Legământ era bun, dar nu desăvârșit. Astfel, lucrând vreme de veacuri, a sosit ziua în care Domnul Și-a îndeplinit făgăduința de a trimite pe Fiul Său (Galateni 4.4). Prin sângele lui Isus, El a creat un Nou Legământ. Biblia spune că acesta este mai bun, căci fost făcut pe făgăduințe mai bune (Evrei 8.6). În Cel Vechi, esraeliții trebuiau să păzească toată Legea, pe când în Cel Nou, din care facem parte când ne convertim, trebuie numai să credem în ceea ce Cuvântul spune (Ioan 5.24).

Una dintre marile revelații ale Noului Testament este că Domnul, care este Numele slăvit și înfricoșat al lui Dumnezeu, este Numele lui Isus. Precum a făcut David (tânărul viteaz care a devenit regele Israelului) când s-a luptat împotriva uriașului Goliat, spunând că acesta din urmă vine împotriva sa cu sabie, cu suliţă şi cu pavăză, dar că el îl va înfrunta în Numele Domnului oştirilor lui Israel, tot așa trebuie și noi să luptăm împotriva relelor ce vin asupra noastră în Numele lui Isus (Marcu 16.15-18).

Acest Nume este autoritatea supremă în mâinile noastre. Cu El, deschidem Cerurile și închidem iadul. Tot ceea ce legăm în acest Nume aici pe pământ, va fi legat și în Ceruri (Matei 18.18). Cu El, putem și trebuie să combatem ceea ce cauzează durerea, boala și orice alta problema – demonii – și aceștia vor trebui să bată în retragere (Luca 10.19). Apoi, trebuie să credem că porunca noastră dată în acest Nume slăvit și înfricoșător nu va da greș.

Așadar, trebuie să dai porunca în Numele lui Isus, pentru ca orice rău ce te necăjește să fie dat afară. De faci asta cu credință, vei dovedi că iubești pe Domnul și, pentru că Îl iubești, și El te va iubi (Ioan 14.21). Isus a făgăduit că tot ceea ce vei cere, determina, hotărî, porunci și însuși în Numele Său, El va face pentru tine (Ioan 14.13). Acesta este momentul cel mai potrivit pentru ca să-ți faci rugăciunea; Dumnezeu nădăjduiește că îți vei ocupa locul pentru ca El să lucreze

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!