Mesajul zilei

12/02/2021 - PURTAREA NECUVIINCIOASĂ A PĂCĂTOSULUI

Nimeni, după ce a auzit cuvintele legământului acestuia încheiat cu jurământ, să nu se laude în inima lui şi să zică: ‘Voi avea pacea chiar dacă aş urma după pornirile inimii mele şi chiar dacă aş adăuga beţia la sete.’

Deuteronom 29.19

Israeliții au făcut Legământ cu Domnul când au fost chemați de Moise pentru a se duce înaintea lui Dumnezeu. Ei au trebuit să respecte cuvintele Legământului pentru a fi parte din el. Același lucru trebuie să se întâmple și cu noi față de Noul Legământ, prin mijlocirea căruia ni se vor ierta păcatele, vom primi lecuirea bolilor și ocrotirea Celui Preaînalt. În caz contrar, vom rămâne în afara acestui Legământ minunat, făcut prin sângele lui Isus (Luca 22.20).

Sunt oameni ce se cred în stare să scape de blestem fără ajutorul sfânt. Însă, aceștia se amăgesc mult, căci singurul mod pentru ca omul să fie izbăvit de atatcurile rele este de a sluji lui Dumnezeu. Credința în Hristos este o întăritură de nepătruns, unde găsim adăpost împotriva vrăjmașului. Vai de cel ce crede că a găsit un mod de a se apăra de lucrările diavolești în afara mântuirii săvârșite prin răstignirea pe cruce !

Omul ce stă departe de Domnul ajuge să gândească precum copiii cei mici. El se poartă ca cineva care nu are încă judecată dreaptă și, de aceea, se crede special. Una dintre gândirile sale este de a crede că poate avea pace chiar dacă umblă cu inima îndoită. Fără să știe, păcatul său deschide poarta vrăjmașului pentru a intra și a face rău. Numai cel ce umblă cu Cel Preaînalt reușește să fie liber cu adevărat.

Poporul lui Dumnezeu nu se poate deda beției trupului, și nici celei duhovnicești. Deși asta pare a fi ceva simplu, ce revine fiecăruia de a hotărî de a respecta sau nu, Domnul a interzis alor Săi de a bea orice licoare fermentată, așa cum s-a întâmplat când îngerul Domnului a vestit că Zaharia și cu nevasta lui, Elisabeta, vor avea un copil (Luca 1.13-15). Băutura amețitoare și învățăturile ce sunt diferite de cele biblice trebuie evitate, fiindcă îi face pe utilizatorii lor să se îndepărteze de normalitatea trupească și duhovnicească.

Oricine păcătuiește cu voia riscă de a nu fi iertat, căci este fără de măsură răutatea celui ce se poartă astfel (Evrei 10.26-31). Dacă asta ți se întâmplă față de ceva ce pare a fi singura posibilitate de reușită, oprește-te cât de repede. Când păcatul nu este cu intenție, dacă omul îl mărturisește, se căiește și nu-l mai practică, este iertat și izbăvit de demonul ce l-a ispitit.

Domnul spune că mânia şi gelozia Sa se vor aprinde împotriva omului aceluia, toate blestemele scrise în Scripturi vor veni peste el până i se va şterge numele de sub ceruri (Deuteronom 29.20). Așadar, nu îngădui niciodată ca Satana să te facă să greșești. Cei ce nu dau ascultare Cuvântului Domnului vor avea de înfruntat multe probleme.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!