Mesajul zilei

13/02/2021 - RĂZVRĂTIȚII SE CONFRUNTĂ CU PROBLEME MARI

Între aceste neamuri, nu vei fi liniştit şi nu vei avea un loc de odihnă pentru talpa picioarelor tale. Domnul îţi va face inima fricoasă, ochii lâncezi şi sufletul îndurerat.

Deuteronom 28.65

Mulți își bat joc de mântuirea veșnică, iar asta este foarte grav. Lipsa grijii de a îndeplini ceea ce Cuvântul spune face ca aceștia să se confrunte cu clipe grele. Imaginează-ți cum trebuie să se simtă Tatăl când arată ceea ce omul trebuie să facă, dar acestuia nu-i pasă deloc de a-I păzi porunca Lui. Acest act de răzvrătire îl va face să nu aibă sprijinul Domnului, ci mânia vrăjmașului.

Ceea ce Dumnezeu amenință că va face celui neglijent și rău este inevitabil. Vrăjmașul știe că cei ce nu păzesc poruncile sfinte devin ținte ușoare săgeților sale ascuțite. Pentru asemenea oameni, nu există odihnă, căci duhul neliniștii va pune stăpânire pe viața lor și o va face un adevărat iad, făcându-i să se scufunde în nesiguranță. Este foarte clar că nu merită să nu asculți de poruncile Domnului.

Situația devine și mai grea, astfel încât acești oameni nu mai găsesc loc de odihnă pentru talpa picioarelor lor. Aceasta înseamnă că nu vor ști ce alegere să facă, fiindcă caută mereu ceea ce ar fi mai bun și, astfel, nu vor vedea nici cum trec zilele. Însă, când se vor trezi, își vor da seama că răzvrătirea nu le-a fost decât pierdere de timp. Dacă ar fi îndeplinit ceea ce li s-a poruncit, s-ar fi realizat devreme în viață.

Inima celui ce nu se străduie să împlinească cu dăruire poruncile sfinte este stăpânită de duhul îndoielii ; astfel, chiar dacă un lucru pare a fi bun, inima îi va tresălta înaintea oricărei hotărâri. Cel ce suferă din cauza puterii de decizie trebuie să știe că se află în această situație din cauza faptului de a nu da atenție poruncilor sfinte. Cel răzvrătit își irosește mereu binecuvântările. Ori, cel mai bun lucru pe care oricine îl poate face este de a se întoarce la Dumnezeu!

Omul ce nesocotește lucrurile sfinte nu are puterea de a vedea corect situațiile. Iubind omul, Domnul îi trimite un lucru bun, dar, din cauză că nu dă atenție poruncilor revelate, capacitatea sa de a vedea faptele este obtuză și, în loc de a se bucura și de a și-l însuși, ochii i se slăbesc. Pentru el, niciodată nu se dă ceva bun.

Cuvântul ce îi ridică pe credincioși și îi face să se bucure de mulțumire pentru ceea ce vor reuși nu face decât rău sufletului celor răzvrătiți. Aceștia din urmă nu-și dau niciodată seama că vrăjmașul este cel ce îl face să vadă situațiile în mod contrar și, de aceea, pur și simplu nu-și doresc acel lucru, nu au motiv de a-l încerca și știu că nu vor fi niciodată fericiți. Dimpotrivă, cei ce se grăbesc să îndeplinească poruncile se duc și își însușesc ceea ce le este dat.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!