Mesajul zilei

15/02/2021 - SUNTEM DIFERIȚI

Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre, căci ştim că necazul aduce răbdare.

Romani 5.3

Ca mântuiți, suntem diferiți de ceilalți oameni, care se bucură de lucrurile bune și plăcute, dar sunt deznădăjduiți – iar unii chiar dezlănțuiți – când trec prin vreo încercare. Cel mântuit, însă, se bucură atât în slava lui Dumnezeu, când Acesta vine la el și îl acoperă cu slava Sa, cât și la necaz. Aceasta este posibil pentru că, cum avem Duhul Sfânt în noi, contează câtuși de puțin ce se întâmplă în jur, căci suntem mereu biruitori (Romani 8.31-39).

Creștinii care nu au atins această poziție duhovnicească nu se bucură de tot ceea ce se află la dispoziția celui ce umblă întru desăvârșire. Pentru cei înțelepți în credință, nu contează unde și cum trăiesc, fiindcă știu că, atât la belșug, cât și la nevoie, sunt în toate lucrurile mai mult decât biruitori (Romani 8.37). Astfel, chiar dacă totul se prăbușește în jurul tău, cei ce trăiesc cu credință desăvârșită știu că nimic nu-i poate atinge (Psalmi 91.7).

Așadar, ce fel de creștin ești tu ? Fă-ți o auto analiză și vezi dacă ai credință adevărată. Nu te lăsa înșelat; și noi putem avea de la Domnul aceleași lucruri pe care le-au primit oamenii ce au slujit lui Dumnezeu în vechime. Dacă vom fi aruncați în cuptorul încins de șapte ori mai mult, niciun fir de păr nu ne va fi ars. De ne vom afla în cușca leilor, grumazul le va rămâne închis (Deuteronomn 3.8-27; 6.15-23).

Dacă Domnul ne este Adăpost și Scut, cât și sprijin la necaz (Psalmi 46.1), de ce să deznădăjduim și să ne deschidem gura lăsând să iasă o mulțime de plângeri ? Ori, din prisosul inimii vorbeşte gura (Luca 6.45); de aceea, dacă, suntem cu adevărat în Dumnezeu, de ce lăsăm ca inima să se umple de frică, lașitate și răutate pentru a necinsti Duhul Sfânt ce sălășluiește în noi ?

Necazul este îngăduit să vină peste noi numai spre binele nostru. Când intrăm în bătălie, ieșim mai puternici, mai bogați și unși, căci la greutăți dobândim mai multă răbdare și, astfel, suntem pregătiți pentru lucrări mai mari ce vor face ca Dumnezeul nostru să fie slăvit. Cel Preaînalt are mult mai multe pentru tine și, din această cauză, te pregătește pentru ca să-ți poți însuși lucrurile cele mai bune.

Așadar, consideră necazul ca un prilej prețios pentru a arăta în cine crezi cu adevărat. Societatea, Biserica, família și prietenii vor beneficia de toate acestea dacă, fiind încercat, vei fi considerat drept corespunzător (Iacov 1.2-4,12). Cu mai multă experiență, răbdare și virtute sfântă în viața ta, lumina Domnului va străluci și mai puternic pentru cel ce este pus la încercare. Dumnezeu te-a ridicat pentru a fi o binecuvântare.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!